One supplement @kjetel: Thank you for your work to install the tip area!
I have saved my nick there (thanks @Vosa1 for the hint to register and save the nick thereby ). But I do not know, if I will use the tip area. (It is a hard time for me, and I am very short on time these days.) Have fun! ...and the best possible tip success for all of you.
0:2 - T. Závorka's typical mistake number 1: By all his known problems with the "covering of the goal net", why is he always waiting to move until the puck is behind him in the goal net? Why is he not even trying to work with his stick?
(...if the movements of a goalie would not be needed, we could use some empty beer crates between our goal posts.)
1:4 - T. Závorka's typical mistake number 2: There it is, T. Závorka's problem with the "covering of the goal net"! There is no goalie which gets so many goals with such a commonness/frequency from the outside, from such "impossible" angles! ...except beginners or - yes - T. Závorka!
2:5 - T. Závorka's typical mistake number 3 ... or let us say another issue of all our current small goalies: If an opponent's forward is so close to the goalie so he can not lift the puck over the shinpad, this goalie's shinpad has to "stick" at the goal's post! If the goalies are too small, they have to be as fast as it is needed to close the gap to the goal's post! T. Závorka is not fast enough - which was often to be seen in the last years and it is proven again in this scene.
In exception of T. Závorka's "out of the blue, from an angle of approximately 45 degrees, at free sight"-mistake, T. Závorka made all his typicalfails listed in just one match!
Have our managers and coaches seen this? What are they doing now?
For me these issues of T. Závorka are well-known (because I see them for years) and I would never have prolonged his contract the last time. But now all of T. Závorka's issues must be so clear for all who are watching.
Consequences?
PS: I do not want to see a defending gameplay at 2-on-4 like that before the 1:3 again.
Our own goals were nice!
(EDITs: Corrected some mistakes I made, because of the short time...)
Hoši, byl včera někdo přítomen? Jaké byly první dojmy? I když je to samo první zápas, ale dle mého prohrát 4:5 se Spartou neni žádná vostuda. Spíš by mě zajímalo, jestli jsme jim herně nedělali komparz..
Mně se zápas líbil. Oba týmy nechali obranu doma a naši dokonce i gólmana, protože Závorka včera neměl úplně svůj den.
Bylo vidět že je to první zápas po pár trénincích. Přihrávky létali o kus dál než měli, hráči o sobě občas nevěděli ale pohyb byl dobrý.
Z "posil" se mi včera líbil pouze Nejezchleb (přehled, hezké přihrávky i pohyb). Vagner v obraně včera asi nejhorší bek (chvílemi mi přišel zmatený, špatně zpracování apod.), Mikuš toho spoustu najezdil ale s pukem jsem ho snad neviděl a Havranka jsem si na ledě ani nevšiml. Může to být tim že jsou nový a ostatní měli výhodu serhranosti z loňska, ale zatím mě nepřesvědčil že jsou lepší než hráči co tu z minulé sezóny máme. Jenže tím pádem by první tři lajny byli jasné, (Flek-Balan-Rachna, Beranek-Griger-Kohout, Stloukal-Kverka-Gorcik) a ještě tu máme Vencu. Na nové hráče tedy zbývají dvě místa ve čtvrté lajně, protože včera mě nikdo z nich nepřesvědčil že může hrát výše (tedy až na Nejezchleba).
Uvidime co ještě ukáží Švec a Lyszczarczyk, ale pokud se nebudou posily zlepšovat tak pro mě zatím zklamání. Nebýt to první přípravák, tak po včerejšku Brňaky pošlu zpátky na Moravu a postavím tam radši odchovanec Šafáře a do útoku Osmíka.
A jinak přesilovka kdy Flek čistí prostor před branou a dvoumetrovi obránci Sparty si ho tam podávají a jak ubaleneho jointa, vypadala zajímavě. Doufám že to nebyl záměr, ale jen důvod toho že přesilovky ještě nejsou jasně dané a natrenovane.
@Vossy: Yes, and after the 5th goal (= 34. minute), I guess, Sparta was a little more "passive"...? And I guess, in a real duel the result would not have been so close. But ok, for the first match we can be satisfied - in exception of the goalie position.
Vossy, Screepy: Ten Nejezchleb umel obcas celkem pekne podrzet puk, to se mi libilo.
Jinak zapas dobrej, na to ze to byl prvni zapas po par dnech na lede. Chtelo by to akorat PP lajnu, ale holt to budem muset nejak poskladat z toho, co je. Myslim, ze vsichni celkem makali. Nakonec i skore celkem stahli.
Trosku by to chtelo obrance poradnych parametru, nejakyho, co dela z hracu obtisky na mantak.
Rozdil byl podle me ve schopnosti zakoncit. My tam nedali prazdnou kasu, a Sparta 3x sama na golmana, 3x gol. + typicka Zavorkovo "klecka" a gol skoro z nulovyho uhlo pod klacek.
Dobrej postreh rozhodciho pri 5min trestu pro spartana. Vubec jsem si toho krosceku na carovyho nevsiml!
HawK71: Naopak. Filip včera několikrát podržel a chytal v klidu a s přehledem. U druhého gólů bychom se mohli dohadovat jestli za něj mohl nebo ne, ale ani Gulas podle mě nevěděl jak ho dal.
Co se týče Závorky, tak z jednoho nepovedeného pratelaku, nebudu dělat závěry. Předvedl se sice stejně jako v sezóně kdy se sestoupilo, ale pořád si pamatuju jak chytal v baráži. Rozhodně nemám po těchto dvou zápasech pocit že máme problém s golmany
Druha lajna, to je radost pohledet. Co stridani to minimalne jedna nebo dve nebezpecny akce smerem dopredu. Palec nahoru a vydrzet. A ostatni se pridat!
Schopnost udrzet a pokrejt puk u mantaku je u Beranka, Grigera i Kohouta zatim paradni. Stejne jako cela hra.
@Vossy: I see the same issues again and again - especially by T. Závorka, but yes also by F. Novotný now (at all goals yesterday). (...and again: If I am searching for the reasons, there is one man behind them: the goalie coach.)
@kafka: If it not was such a smallish goalie, I would change him for every other goalie!
PS: If I am looking at the goalie position of the other Extraliga teams, there are many teams with issues on this position (except Sparta). The more important it is for us - the underdog - to have the better goalie. It would be our chance.
@kafka: Maybe better such a small "no goalie" than a goalie who can not cover the net, even if there is "no net to cover, because the angle to the net is 90 degrees" or who lets the puck in, even if he has free sight and the best circumstances to avoid the goal against us.
Mladej Král má jedinou výhodu. Sice jako gólman je k ničemu, ale jeho "přidaná hodnota" je tatínek, momentálně prezident ČSLH...
Čekal sem, že včera bude v brance náš velkej talent Kolář, bohužel zase to dopadlo jinak. Nakonec sem rád, že sem na zápas nemohl jet. Byl bych naštvanej už před začátkem zápasu...
@kafka: It was just a test match. And there are reasons some players play then - for a test (at Litvínov they are testing even "small kids": Š. Zajíček) or maybe for "other advantages". So for Plzeň there is no harm to have T. Král between the goal posts for one or maybe two matches.
But there is no reason to have a Czech2- or even Czech3-league goalie in an Extraliga/Czech1 team for the whole season, which will be the case at KV for another season now. Btw: I remind some rumours T. Závorka had some offers from other teams and even from the KHL(?) before KV prolonged the contract - were those scouts, managers or officials blind or desperate?
If you, kafka, must see several seasons with a goalie like this, then(!) you can mourn.
@Vosa1: I think, no Extraliga team would decline it to have the goalie duo Machovský/Honzík.
Král se u nás objevil před posledním play off. Reakce pilsfandů byla dost nehezká ( slušně řečeno) Nakonec se vše uklidnilo. Před tutou sezonou zase potichu z pilssoupisky zmizel. A včera se z ničeho nic objevil znovu na ledě. Vzhledem k tomu, co všechno jeho taťka proved našemu klubu, jsou pilsfandové znovu nasraní...
Machovský se už skoro rok ublíženě rýpe v tom, pročpa si s ním v Detroitu vytřeli prdel. A stále mu nedochází, že problém byl hlavně v jeho (ne)výkonech.
Je to ideální brankář pro rudou chátru. Pokud z něj udělají jedničku, budou mít problémy se dostat do předkola play off...
No,ale musis uznat i kvalitu nasich pleyeru,a ne to jen hazet na mladyho Krale.Jasny,neni asi uplne nejlepsi kvalita,ale neco chyti.Hele dle me,ho chtel Stracena zkusit,a uz si myslim,ze z toho vystrizlivel,a uz se Kral ve vasi brane,jen tak neobjevi.A i to proc NE, si muze Stracena hrave obhajit,kdyby mel nekdo vlivnej pripominky.
Čas mě naučil, že výsledky v přípravě mají na ostrou sezonu stejně stejnej vliv, jako to, kolikpa si dneska večer dám česneku do bramboráků. Proto je neřeším, nad prohrama nenaříkám, výhry neoslavuji...
Jen mám vztek, že místo, aby dostal šanci mladej Kolář, kterej má velkou budoucnost, strčíme do branky toho protekčního zmetka.
Ale jakpa správně píšeš, vše zlý je k něčemu dobrý. Král včera ukázal, že Škodovce nemá co dát.
Komentáře
Počítá se výsledek po 60 minutách, tedy hrajeme i na plichty.
Bodování je zatím nastaveno - za správný tip pět bodů, za vítěze 2 body. Když se trefí přesný počet gólů + bod, když se trefí gólový rozdíl + bod
Příklad:
celkem = 2
celkem = 2 + 1 = 3
celkem = 2 + 1 = 3
celkem = 5 + 1 + 1 = 7
celkem = 1
celkem = 5 + 1 + 1 = 7
celkem = 2
Jsem si to uměl zařídit . Nicméně až půjde do tuhého, budu se krčit někde na konci .
(EDITs: Corrected some mistakes I made, because of the short time...)
Bylo vidět že je to první zápas po pár trénincích. Přihrávky létali o kus dál než měli, hráči o sobě občas nevěděli ale pohyb byl dobrý.
Z "posil" se mi včera líbil pouze Nejezchleb (přehled, hezké přihrávky i pohyb). Vagner v obraně včera asi nejhorší bek (chvílemi mi přišel zmatený, špatně zpracování apod.), Mikuš toho spoustu najezdil ale s pukem jsem ho snad neviděl a Havranka jsem si na ledě ani nevšiml. Může to být tim že jsou nový a ostatní měli výhodu serhranosti z loňska, ale zatím mě nepřesvědčil že jsou lepší než hráči co tu z minulé sezóny máme. Jenže tím pádem by první tři lajny byli jasné, (Flek-Balan-Rachna, Beranek-Griger-Kohout, Stloukal-Kverka-Gorcik) a ještě tu máme Vencu. Na nové hráče tedy zbývají dvě místa ve čtvrté lajně, protože včera mě nikdo z nich nepřesvědčil že může hrát výše (tedy až na Nejezchleba).
Uvidime co ještě ukáží Švec a Lyszczarczyk, ale pokud se nebudou posily zlepšovat tak pro mě zatím zklamání. Nebýt to první přípravák, tak po včerejšku Brňaky pošlu zpátky na Moravu a postavím tam radši odchovanec Šafáře a do útoku Osmíka.
Jinak zapas dobrej, na to ze to byl prvni zapas po par dnech na lede. Chtelo by to akorat PP lajnu, ale holt to budem muset nejak poskladat z toho, co je. Myslim, ze vsichni celkem makali. Nakonec i skore celkem stahli.
Trosku by to chtelo obrance poradnych parametru, nejakyho, co dela z hracu obtisky na mantak.
Rozdil byl podle me ve schopnosti zakoncit. My tam nedali prazdnou kasu, a Sparta 3x sama na golmana, 3x gol. + typicka Zavorkovo "klecka" a gol skoro z nulovyho uhlo pod klacek.
Dobrej postreh rozhodciho pri 5min trestu pro spartana. Vubec jsem si toho krosceku na carovyho nevsiml!
F. Novotný was not really better... We have a goalie problem!
Co se týče Závorky, tak z jednoho nepovedeného pratelaku, nebudu dělat závěry. Předvedl se sice stejně jako v sezóně kdy se sestoupilo, ale pořád si pamatuju jak chytal v baráži. Rozhodně nemám po těchto dvou zápasech pocit že máme problém s golmany
Slyšel sem, že máte zájem vyměnit Závorku za Krále. Po včerejšku asi ale tuto neklapne...
Schopnost udrzet a pokrejt puk u mantaku je u Beranka, Grigera i Kohouta zatim paradni. Stejne jako cela hra.
Lajny 3 a 4 nic moc krome Gorcika a obcas Mikuse.
1. lajna gut.
@pOne: 1st and 2nd line are well, so far.
PS: If I am looking at the goalie position of the other Extraliga teams, there are many teams with issues on this position (except Sparta). The more important it is for us - the underdog - to have the better goalie. It would be our chance.
Král není malý brankář.
Král totiž NENÍ brankář!
Mladej Král má jedinou výhodu. Sice jako gólman je k ničemu, ale jeho "přidaná hodnota" je tatínek, momentálně prezident ČSLH...
Čekal sem, že včera bude v brance náš velkej talent Kolář, bohužel zase to dopadlo jinak. Nakonec sem rád, že sem na zápas nemohl jet. Byl bych naštvanej už před začátkem zápasu...
@HawK71 Machovský se taky moc nepředvedl, za dva zápasy 9 gólů, po těch jeho ublížených rozhovorech jsem čekal trochu více
Král se u nás objevil před posledním play off. Reakce pilsfandů byla dost nehezká ( slušně řečeno) Nakonec se vše uklidnilo. Před tutou sezonou zase potichu z pilssoupisky zmizel. A včera se z ničeho nic objevil znovu na ledě. Vzhledem k tomu, co všechno jeho taťka proved našemu klubu, jsou pilsfandové znovu nasraní...
Machovský se už skoro rok ublíženě rýpe v tom, pročpa si s ním v Detroitu vytřeli prdel. A stále mu nedochází, že problém byl hlavně v jeho (ne)výkonech.
Je to ideální brankář pro rudou chátru. Pokud z něj udělají jedničku, budou mít problémy se dostat do předkola play off...
Čas mě naučil, že výsledky v přípravě mají na ostrou sezonu stejně stejnej vliv, jako to, kolikpa si dneska večer dám česneku do bramboráků. Proto je neřeším, nad prohrama nenaříkám, výhry neoslavuji...
Jen mám vztek, že místo, aby dostal šanci mladej Kolář, kterej má velkou budoucnost, strčíme do branky toho protekčního zmetka.
Ale jakpa správně píšeš, vše zlý je k něčemu dobrý. Král včera ukázal, že Škodovce nemá co dát.