HCE Fórum

1682683685687688700

Komentáře

  • Nejvic jsem veril v postup s Hradcem behem covidu. Stojim si za tim, ze jsme byli lepsi a postoupili bychom. Ale to je jen coby kdyby. Jinak vlastne od nas tam neni progres. Predkolo jsme 2x hrali jen proto, ze postupuje 12. tymu, jinak by to bylo 2x play-out.

    Ten tym by aspon to ctvrtfinale potreboval extremne.
  • Taky jsem měl před usnutim nostalgickou a teď koukám na fórum a tady je podobné. :) Co dát za vás nejoblíbenější a nejlepší sestavu, za dobu,co fandite?

    Moje nejoblíbenější: Franěk- Hlavačka - Němec - Janků- Kverka- Rousek... je to z důvodu, že jsem byl mladej a byli to hokejisté, kteří ve své době byli fakt rozdílovy. :) První náš reprezentant Martin Richter.

    Mě vždycky vadilo, jak v prvních sezónách z nás byla farma pro ostatní týmy, hlavně pro Spartu, co si tak vzpomínám. Potom ty hráči se vrátili a byly za hvězdy. Teď z hlavy Mě napadají Netík, Kasparik, Vostrak.

    Jinak k dnešnímu týmu. Pořád jim věřím, přesilovky i když vypadají, jak vypadají, góly tam dáme, jen by to chtělo pracovat trochu na sebevědomí hráčů na modré. Útoky se hold budou muset postupně ustálit a sehrát, aby každý věděl, kde má být nebo co má hrát. Obrana tam bude trochu víc práce.
  • Drbong: Janků Kverka Rousek ..... do baráže kousek :-) Ta fotka je cool, někteří kluci vydrželi na baru  B)nesmysl, třeba takovej Kuba Kraus, to byl absolutní démon, nesmrtelnej.... Jinak já měl vždycky rád hráče, na který se takzvaně chodilo.... Vostřák, Kašík ... to byl ten týpek co hrál s tou starou jofou a občas po gólu skoro vlezl do hlediště :-) Tvl no, jako letí to ten čas
  • Kinkis: Souhlas no, tam byla velká šance postoupit tenkrát přes ten Hradec. To byla strašná škoda. Hlavně ten zmar, hraješ celou sezonu, dostaneš se do play off, který máš skvěle rozehraný a pak šmitec...
  • Za mě nejoblíbenější sestava, ne nejlepší. :) Parby, co tady probíhaly u spousty hokejistů byly legendární. Plecharna měla atmosku jako blázen, já byl skoro vždy za plexi, hned vedle "videorozhodciho". To byly časy.
  • Vossy: No hlavně je za trest tomuhle týmu fandit. Zajímavá by byla objektivní analýza, proč tomu tak je/bylo. Protože náhoda to není. A zkusit z tý analýzy vyvodit nějaký závěry - potenciální změny do budoucna, co dělat jinak. 

    ....no a teď si dáme tu o Šípkový Růžence.... nebo preferujete Sněhurku?  :)
  • Nebylo nad to bejt po gólu
    zlitej pivem celej od zhora dolu páč to nebylo jen jedno pivo co tam litalo donebes, a čmuchat zapálený cigára.
    Tady v tom divadle už nic takovýho nezazijeme. Skoro chci říct " Bohužel "
  • > @Flaksa34 napsal(a):
    > Kinkis: Souhlas no, tam byla velká šance postoupit tenkrát přes ten Hradec. To byla strašná škoda. Hlavně ten zmar, hraješ celou sezonu, dostaneš se do play off, který máš skvěle rozehraný a pak šmitec...

    Jako pocitově jsme hráli nás nejlepší hokej za poslední dobu, ale mluvit po 2 zápasech předkola PO a za stavu 1:1 o dobře rozehraném PO se nedá. Tuplem ne když jsme přes předkolo ani jednou nepřešli. Sparta měla taky naposledy skvěle rozehrané semifinále s Třincem a víme jak to dopadlo. V PO zápasech často pomáhají i zkušenosti a vyztalost týmu v takových zápasech a tu naši hráči neměli kde získat.
  • Prvními cizinci asi byli Cygurov a Berdičevský ve druhé sezoně první ligy (96/97), ne? Taky si pamatuju na skandování "Šajbu, šajbu", když se sešli během přesilovky. 
  • > @pOne napsal(a):
    > Vossy: No hlavně je za trest tomuhle týmu fandit. Zajímavá by byla objektivní analýza, proč tomu tak je/bylo. Protože náhoda to není. A zkusit z tý analýzy vyvodit nějaký závěry - potenciální změny do budoucna, co dělat jinak. 
    >
    > ....no a teď si dáme tu o Šípkový Růžence.... nebo preferujete Sněhurku?  :)

    Tak 1. ligu jsme vždy vyhráli díky největšímu rozpočtu a týmu plném hokejistů, kteří byly nadstandardem téhle soutěže. Tam je analýza jednoduchá.

    U extraligy je to těžší, ale je to podle mě tím, že jsme si často nedokázali udržet klíčové hráče (Vostřák, Tomík, Pech, Kumstat, Němec, Dvořák, Zaťovič, Flek, Koblasa) případně posily nesplnili očekávání, zranili se, nebo to prostě ani posily nebyly což se ale děje celkem pravidelně. (L. Procházka, Pletka, Miro Hlinka, Zeteberg).

    Chyběla nám dlouhodobá koncepční práce s mládeží, která by vychovávala talenty. Jak je to důležité ukázala generace co hrála Ruskou juniorskou ligu a kdy z toho týmu vyrostlo spoustu kvalitních hokejistů.

    Hodně to ovlivnilo i Vaňkovo vedení a jeho zkostnatelost devadesatkoveho podnikatele a v současné době nezkusenost majitelů.
  • Nejoblíbenější hráči. Za těch 30 let je to strašně těžký, ale asi nejradši vzpomínám na Martina Filipa. To byl řízek za kterým vždy volálo háro, měl snad 60 kg i s výstrojí, ale pořád hlava nahoře a jeho nahrávky měli oči a jak on dokázal z obránců udělat jelimany, to jen tak někdo neuměl. Hodně mi ho loni připomínal Ika.

    Jinak v prvních 10 letech
    Janků-Kverka-Rousek-Weis-Richter-Fraňek (Jako náhradník Honza Alinč)

    Druhé desetileti
    Skladaný-Pech-Kumstat-Němec-Řezníček-Mensator

    A novodobě
    Flek-Vondráček-Rachunek-Plutnar-Šenkeřík-Frodl
  • Tu roli týmu, odkud se bude odcházet "za lepším" musíme akceptovat (tím nemyslím třeba odchod Koblasy do LIT). Jiný to nebude. Jen možná 2-3 týmy u nás to mají jinak. Každýmu jinak odchází hráči za lepším. S tím musíme pracovat. Nebudeš hrát každou sezonu TOP 4, ale občas by to nějakou světlou sezonu kurva chtělo! Což se neděje....

    Pecháčka s Kumim jsme si zpočátku "dokázali udržet" /než frnkli žokejovou blbostí. Ale stejně ten tým jako celek nejel. Za mě určitá obroda přišla kupodivu po příchodu Pešouta /čemuž jsem teda nevěřil. Tam to naskočilo do nějakých kolejí, kde bych jako fanoušek řekl "oukej". Kluci jako Kohout a spol. dorostli z MHL (protáhli tým první ligou) + následně k tomu David Kaše, Kuba Laukko. Tam to byl nějakej náznak světla na konci tunelu. Ale od tý doby cesta dolů.... A to i přesto, že druhou sezónu máme top gólmana.

    Já jsem měl z Varskýho hokeje vždycky pocit, že se ten hokej nedělá pro hokej. Že existuje 100 důvodů, proč se ten hokej dělá. A hokej samotnej je až někde na x tým místě. Ale rozhodně ne na prvním. 


  • Hrozně se mi líbí ten post, kterej napsal @pOne a možná v tomhle ohledu chybí dobrej sportovní koncept, kterej by byl i komunikovanej a třeba dle výsledků práce pak i viditelnej. Ve fotbale to je vidět trochu líp. Ale prostě jsou kluby, který si jsou vědomí, že umí vzít mladší / levnější hráče s potenciálem, hledat si je, dva roky je ohrajou a pak je prostě prodaj dál. I pro hráče je pak naprosto čitelný, co mají očekávat a za čím jdou...

    Jenže tady se jede ve vlnách, kdy se chce úspěch, ten se nedostavuje a utrácej se peníze. Mluví se o tom, že varská mládež vůbec není špatná, ale jaké máme výhled? Kluk leze z juniorky a jde max někam do Chance ligy, ale ani s tím Sokolovem to pak není nastavený, že se cíleně pro tyhle kluky něco dělá, aby ten rozvoj byl. A v tomhle mi hrozně chybí nějakej ksicht toho klubu a proto, jak padlo od pOníka - ten pocit, že se hokej prostě nedělá pro hokej...

    Jednoduše se to kecá a hůř se to postupně provádí. Ale letos taky - přivedou se importi a snad se chytí (i když bez přípravy na hráčským trhu to jinak nešlo a ty kroky asi chápu), pak se přivede zpátky Kupčo a Sapi, ale bez nějakýho dalšího efektu a cíle (aspoň to tak vypadá). Jediná světlá výjimka je Čihař, u kterého je teď aspoň vidět, že dostal místo a dupe vedle dvou opor. A přesně takhle bych si představoval, že to bude vypadat ve větším měřítku, i s nějakýma omylama..
  • Sportovní koncept je dlouhodobý projekt. Proto jsem psal, že budu brát jako bernou minci vánoce 2025, z důvodů které jsem psal. Je sice skvělý, že máme úspěšnou mládež a klobouk dolů před lidmi, kteří to vedou plus i sami hráče skautuji a přivádějí jen ne každý talent se dokáže prosadit, a tady vyvstává otázka, zda je to spoluhráči, herním stylem, štěstím, individuální kvalitou a můžeme pokračovat. Prostě přechod z juniorů do chlapů je obrovský skok a to ve všech sportech. Když se to sejde, potom je úžasný úspěch.
  • Do Pardubic prej Hořava s Augustou :-) Ten Dědek je neuvěřitelnej...
  • Jinak sportovní koncept tady teda nikdy moc nebyl, kromě období kdy tady byl Venera. Jak to dopadlo všichni víme....... 
  • @Flaksa34 jsi druhej a menší trenéry 😄 já jsem teda žádnej zápas Pardubic neviděl, ale tvl hrajou relativně na klid, spoustu času tu hru ještě učesat, akorát pan Dědek chce asi halt první flek od začátku do konce 😄
  • Já bych věřil že i nový vedení chce mít nějaký koncept, že Senkypl fakt přišel aby tu dělal hokej bez nějakých vedlejších byznysovych úmyslů, bez nějakých malých domů, her s agenty atd. Poněvadž tohle prostě nemá za potřebí protože peněz má tolik a z mnohem lukrativnějších byznysu, že to už z logiky věci nedává smysl. Jen mi přijde, že kluci se v tom trochu plácají a moc neví odkud kam. Prostě sportovní byznys je úplně jiná liga a kluci to ne a ne chytit z toho správného konce. Ale to nemění nic na tom, že jim stále věřím. Jen to ozubený kolo má v sobě pořád dost písku
  • ad PCE: S tím rozpočtem a kádrem to musí válcovat od začátku do konce. A pokud neválcujou, tak je někde problém. Holt to začnou válcovat až proti nám...

    Docela zajímavě (a diplomaticky) se k tomu vyjádřil Varaďa u Koreise po zápase PCE na Kometě. Obecně je zajímavý poslouchat jeho názory.
  • Pardubice a treneri…Vsak o tom si musi uz kazdej suskat v zakulisi jak to tam maji nejspis tezky…
    ,,Neuspel,,tam Varada,Rulik..to jsou sakra dobry treneri! A ted se tam pozenou Horava a Augusta?…ok kdo to prevezme po nich? 😀 ty nejlepsi treneri tam uz byly🤔

    Jinak pokud bych se mel jeste vratit do minulosti tak ma v hlave zustal Lubomir Hurtaj..To byla hracicka ala Pech.
    Hurtaj,Tomik,Netik
  • Přesně tyhle hráče jsem měl nejraději,Hurtaj,Tomík,Netík a Kverka starší ☺️
  • Kdyz uz jsme u toho retra a vzpominek. Ja chodil docela casto do Sokolova (hral vyssi soutez) a i do Plzne. Ale porad myslim, ze highlight byla 2. NL, kde nasvtevy byly na tu soutez ohromne, kolem ledu nebylo plexi (aspon se nic nemlzilo), ale bylo zabavne sledovat rychle reakce divaku, kdyz prijela dvojice k mantinelu a hokejka byla mezi divaky :) to uz se tedka neuvidi..

    Jak nekdo psal, prilis koncepce jsem tady nevidel nikdy. ale to snad u zadneho ceskeho muzstva. u nas aspon Holoubek brutalne zadotoval mladez. tam bych rekl, ze jsme relativne spicka. pak zalezi koho dotahnes jako terenar/sprotovniho manazera a jake mu das kompetence. Venera (ale i Sykora) si od nikoho do toho nenechali kecat a zejmena za Venerou prislo spoustu hracu puvodem z Moravy.

    Pesout mel uspech, protoze mu v podstate zustal extraligovej kadr a on to muzstvo naucil vyhravat o soutez niz. V extralize to drzel. Pak uz jsme jenom kazdy rok krvaceli, meli nas nactene a zadny progres.

    Ja myslim, ze proste nasi velmi dobre mladezi, chybi uspesne acko. Obecne nam chybi nekdo s vykonnosti nekde jinde. jasne je tady Cernoch nebo Bery, ale oba to jsou delnici ledu. uvidime co Arttu nebo Reunanen, ale zatim to zadne idetifiakcni figury nejsou. Trochu to vidim v Jiskrovi. Kazdopadne pokud tady nebude tym co hraje pravidelne p-o s realnou sanci na nejakej postup a treba obcas i mezi 4, tak ty dobri hraci driv nebo pozdeji pujdou za more nebo pak treba do LIT, protoze hrat vedle kasicku ti otevre trochu rozhled. Duda nekde rekl, ze Ondra Kase je v americke terminologii tzv. franchise player. My jsme o tu moznost prisli mit byvaleho NHL hrace s vudcovskymi schopnostmi, ale driv nebo pozdeji musime nekoho takoveho najit. Ti pomuze cele organizaci.          
  • Nemáme za sebou ani 10 kol a 3 týmy chtějí/boudu/nebudou měnit trenéry... Jako wow.
    Doufám, že k takovým hloupostem nedojde  u nás, kdyby náhodou.......
  • Já to úplně nesnáším, ale jednou se pustím do kdyby. Mít tady lajnu Kaše - Kaše - Koblasa jako první a rozdilovou je ohromnej provar, že hraje o pár kilometrů severneji. Myslím, že s tím by se nabalily i další hráči a přestupy.

    Věřím, že najdou hráče do první lajny. Těžko říct, jak to bude s financemi, protože poslední dobou se spousta lidí, co mají peníze začíná angažovat v profesionálním sportu. Tím pádem hrozí finanční spirála. Stačí o jaký peníze se soudí Varaďa, potom jaký peníze mají samotní hráči. Mimochodem Varaďa má svoje stránky, kde má za mě super témata a rozhovory, koukněte.
  • Ta sportovní koncepce tu dlouhodobě není. Ale nové vedení se to snaží změnit a jsou vidět i patrné signály. Samozřejmě, že výsledky nejsou hned vidět, ale cca za 3-4 roky možná už něco ano. 

    Dále tomu nepomáhá faktor Karlovarského kraje, který prostě má "škaredou" vizitku. Malé platy, uprk mladých a další věci. 

    Když jsem sledoval naše zahraniční hráče a jejich instagramy, tak prostě Jaks si užívá kolonádu, to samé Zetterberg minulý rok. Karlovy Vary jako město nabízí toho pro rodinný život strašně moc z pohledu hokejisty. Vary jako město je krásné a všechno důležité tu je. Od klubu dostaneš zázemí + auto takže můžeš si chodit do drahých restauracích na staré louce. Klid ve městě taky je a okolí Varů je též velmi nádherné pro relax. Následně máš cca za 1h a 20min jsi v Praze. Takže z tohoto pohledu Vary nejsou fakt špatná VOLBA!

    Co se mi hodně letos líbí tak je Martketing na Soc sítích. Myslím si, že Vary mají jedny z nejaktivnějších sociálních sítů a funguje jim to. Klub furt někde vidíš. Promují zápasy dostatečně s cool grafikou. Po zápasové rozhovory, všechno vypadá dobře a profi. Dávkování informací je v průběhu ligy dostatečný. Stále jsou hráči Varů vidět, že je někde autogramiáda poslední zrovna 28.9.  Za mě je to nejlepší práce na soc sítí v extralize.  

    Upřímně věřím, že tato sezona bude klíčovým momentem, kdy nastane zvrat v klubu a tím pozitivním směrem. 


    K té nostalgii - Tomík a Kverka a Balazs Franěk to jsou první jména co si vybavím k letům 2000+- 

    Pak dlouhodobě a furt Lukáš Mensátor, to je prostě Varská ikona. Upřímně nikdy jsem moc nebyl fanda Kumstáta a Skuhrávého :D ale pro klub udělali maximum.

    Období po titulu, jak se to tady střídalo, tak tam žádná ikona moc ani nebyla. Závorka a Habal nic moc, nebylo tady prostě dominantní jméno, co bych si s tou érou nějak spojil.  A taky jsem tam měl dělší pauzu od hokeje, kde jsem to sledoval jenom na oko. 

    Upřímně i Rachůnek zanechal ve Varech velkou stopu. Flek, který doposud proti nám neslaví gol a že jich dal, tak si myslím, že se po tom kontraktu vrátí (letos mě to přesvědčilo i když jsem moc nedoufail :D

    Myslím si, že ten "nová energie" má prostě více ikon i hráčů který si s tím období člověk spojí. 
  • Flek a jeho neslavení gólů je prostě znak srdcaře...takovej Vondráček je přesně pravej opak
  • upraveno 8. říjen
    Ze se Flicek vrati jsem veril do doby, nez prodlouzil o 2 roky s Brnem. Ted uz tomu neverim
    Post edited by kinkis on
  • Přesně, jak říkáš. Život pokud máš rodinu, tak moc lepších míst není. Bavíme se o hokeji. ;) nebudu hodnotit Moravu, protože tam jsem nežil. Proto, jak jsem psal, beru tento rok jako rok 0, ale pokud zase vymění trenéry, bude to návrat do minulosti.

    Super je, jak čtu vaše názory, že vlastně dokud se neudělalo finále a titulu brali jsme to, jaký to je a moc jsme neočekávali a těch pár hráčů, kteří zde vyčnívali, tak jsme na ně byli hrdý. Po titulu jsme se namlsali a díky nekoncepci se to dotáhlo do dnešního stavu. Za mě ještě bych rád vzpomenul na Dočekala.
  • Chceme tady hokej pro mládež. A tak uděláme zápas od 12 hodin, na kterej se děti nedostanou, páč maj rodiče v práci. Ale taky zrušíme neděle od 15:30, na které šlo vzít i dítě tak, aby stejně šlo včas spát do školy nebo školky nebo na které mohli chodit studenti, aby teprv po zápase jet na kolej do Prahy, Plzně nebo Ústí.

    Co je tohle za klauni, co tam máme nahoře?

    Bez ohledu na to, že to ztíží cestování za zápas i lidem z chebska/středních čech/německa atd, kteří sem na neděle taky rádi jezdili....

    Půl hodina ve všední den nic nemění, ale změna nedělní tradice je zásah do něčeho co mělo svůj smysl, fungovalo a nezaznamenal jsem, že by to někomu vadilo.
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

Top Posters