Ty kraso, tady se fakt behem okurkovy napise serial, kterej by se dal zfilmovat. Byl jsem tady taky v posledni dobe jen parkrat a celkem negativni, ALE:
- vsichni jsme vedeli, ze sportovni koncepce neni a lidi domluveny taky ne, takze ocekavat ted nejaky zazraky, to proste nejde
- kdyby neodesel Bruk, jeste by se neco udelalo, ale stalo se
- udelal se Kalous a celej novej realizak
- sečteno, podtrzeno je vycisteno a da se na tom zacit neco stavet
Klub je trochu stabilizovanej, co se tyce struktury. Ze je ta denni operativa spis amatérská a nikdo tomu nerozumi, to je holej fakt. A tady narazime stale na toho chybějícího GM s jasne definovanou odpovědnosti. Bohuzel Tobolka to fakt nedela dobre (z pohledu podnikatele možná ano, z pohledu sportovní organizace méně) a jeho kolegyne z firmy by mel mit taky jinou odpovednost. Prostě ta struktura musí být z lidí (aktuálně spíš z Tobolkovo firmy), co jsou tady, co budou / začnou mít vazbu na HCE, na Vary, na region a budou mít motivaci tady něco budovat - viz třeba Dan Kubelka a redakce. To z principu možný teď není. Nemám jim to za zlý, z domova a za monitorem je každej chytřejší. S tou odpovědností je te pak horší, ale musí se počítat i s kritickým hodnocením nebo názorem. A tady prostor pro zlepšení je. Co se sportovni stranky tyce, tak ta je velmi posílena, ale vysledky muzou byt videt klidne az v priprave na sezonu 25/26.
Téma prodej. Ano, neco ven prosakuje a jsou to opravdu jen dohady a varianty. Nevim, jak moc v tom bude figurovat Tobolka, ale Senkypl urcite nema v planu po 2 letech utikat. Ten clovek by mohl klidne Dedkovi konkurovat, ale nechci a neudela to. Navic si tu vazbu sem buduje postupne a s pripadnym aspon malym úspěchem to bude vetsi a vetsi. Je trosku nesmysl tady o tom ted mluvit. Protoze ted s jistotou reknu, ze nic s prodejem v teto nadchazejici sezone tema nebude…
Ahoj! Normálně si tady jen občas něco pročtu, ale když už tu padla o mně zmínka, tak rád objasním některé věci
Nejdřív k tomu Berymu - bral jsem to z celkového hlediska, nikde nic ofiko samozřejmě není a nikde podepsáno nejspíš nemá, spíš je to moje domněnka, jelikož už loni o něj byl zájem z Finska a jak je často v repre, tak jde rozhodně vidět, a zároveň si myslím, že už bude chtít se posunout dál, než se v uvozovkách plácat tady, kde si na úspěch ještě dlouho počkáme.
Celkově - na Twitteru se snažím trošku rozvířit vody ohledně Energie jako to dělají fanoušci jiných klubu v TELH na X, jelikož mi to přišlo mrtvé z naší fan strany na téhle platformě. Snažím se psát zajímavě, samozřejmě ne všechno musí být pravda, ale snažím se čerpat z mých relevantních zdrojů a ohledně přestupů psát věci, které jsou aspoň trošku pravdivé a pokud něco nedopadne, tak i to se stane, nevidím do klubu tolik, jen čerpám z mých několika dobrých zdrojů. 🙂 Takže se předem omlouvám za některé "nepravdy", ale většinou to info mám z ověřených zdrojů.
Já působím na FB, protože Twitter mi nikdy moc nepřišel k srsti to jejích UI je těžko pádně, ale taky se připojuji k pochvale. Jako ve výsledku jak se šíří vody všude jinde tak je asi jedno kdo co napíše
K tomu prodeji: V případě, že by k tomu došlo a Šenkypl /Tobolka se svými 7% v tomhle ohledu nehraje žádnou roli/ nemusí nutně znamenat, že by to byl konec extraligového hokeje ve Varech. 40% má pořád město a 10% hokejový spolek okolo Vaňka ...... Uvidíme co bude. Nějaká koncepce tam vidět je, hrát mladý kluky se vztahem k regionu /pokud na to budou mít/ je něco, co tady léta chybělo. Ve Varech víc než kdekoli jinde platilo, že nejhorší pozici tady měli vždycky odchovanci.... Tohle rozhodně kvituji. Jenom nerozumím tomu, že teďka půjdeme cestou nějakých experimentů s cizincema. Potřebujeme za mě minimálně 1 rozdílového beka, spíš 2 teda, a minimálně 2 útočníky do prvních dvou lajn, spíš 3 /Kobliho odchod se pořád nepodařilo nahradit/. Těch hráčů na trhu bylo dost, myslím hráčů, kde máš nějakou jistotu, jsou prověřený extraligou. Jasně nemusí se to vždycky povést, ale máš nějakou jistotu, že ty hráči mají v extralize něco odehráno. Z týhle kolonky hráčů jsme ale nedovedli zatím nikoho, což teda v květnu není nic moc :/Co za tím je, ví jen majitelé, zatím se to na mě tváří jakoby se tady budoval low cost tým...... Tyhle hráče prostě musíš zaplatit, o to víc, když chceš, aby šli do týmu, kterej hraje většinu své extraligové historie spodek tabulky. To samé platí o posílení managementu klubu. OK přivedl se Kalous jako sportovní manažer, zkušenosti má nepochybně obrovské, kontaktů mraky, přestože na posledních štacích jeho to moc slavné nebylo, ale uvidíme co z tohohle mráčku zaprší. Jinak vím, že na pozici GM oslovili jednoho bývalého kluka z Varů, odchovance. Chytrej borec, hokej hrál profi i venku, při hokeji vystudoval, umí řeči, dělá teďka nějakýho manažera v Praze snad nebo co. Nedohodli se na penězích.....
@Flaksa34 hele muzeme se bavit o tom, ze zazdili sezonu a dohadovani posil na letosek, muzeme se bavit o tom, ze nevyuzili moznost nejake importy vyzkouset na konci sezony (zkusili jen toto MCFaddena), ale to byla pro me diskuse do Velikonoc. ted me zajima jak to chteji postavit a s jakou ambici. podle toho uvidim s permicema...
ke GM - problem je, ze pokud hces aby se nekdo vratil z Prahy/nebo sem z Prahy sel, musis mu dat vic nez ma v Praze. coz se proste nekdy nevejde do nejake hierarchie v klubu...
Sorry ale GM je clovek, na kterym ma stat celej klub a dobrej clovek v tyhle pozici udela vzdycky dlouhodobe rozdil. Coz zrovna Senkypl i Tobolka musejí vedet. Takze takovyho cloveka proste musis zaplatit (tim nerikam preplatit), at uz ses kdekoliv. A nemam vubec predstavu, kolil do tyhle pozice chteji dat, ale sestimistna castka to byt proste musi a idealne nebude zacinat jedničkou…
To neni hrac do 1.lajny, kteryho přeplatis, neklapne, tak ho vytrejdujes. A ja si proste stojim za tim, ze to nemuze delat Tobolka a cast jeho podnikatelský organizace, i kdyby meli sebevetsi kompetence a předpoklady.
No kdyz se vratime v case presne o rok tak jsme tady resily prijemnejsi otazky a to jestli u nas podepise Kovar,Cervenka atd…bylo hezke zit v tech spekulacich
No a o rok pozdeji se spekuluje o prodeji Ale snad vse dopadne dobre
Tak už jsme zase ve slušný okurce snad se oznámí nějaký jméno před zářím, ať to trochu zase ožije jediné co občas zahlédnu v souvislosti s náma je potenciální konec Grígera
To je fakt zas Zábranský si v repre stahoval lidi do Brna, u nás ale asi nehrozí
Polášek .. pro nás by byl určitě posila a zkušený hráč, na druhou stranu loni byl na hraně 7. bek/Chance liga (ale v nabušenym Třinci).. nezbývá než doufat, že se Kalous trefí v zahraničí
Komentáře
- vsichni jsme vedeli, ze sportovni koncepce neni a lidi domluveny taky ne, takze ocekavat ted nejaky zazraky, to proste nejde
- kdyby neodesel Bruk, jeste by se neco udelalo, ale stalo se
- udelal se Kalous a celej novej realizak
- sečteno, podtrzeno je vycisteno a da se na tom zacit neco stavet
Klub je trochu stabilizovanej, co se tyce struktury. Ze je ta denni operativa spis amatérská a nikdo tomu nerozumi, to je holej fakt. A tady narazime stale na toho chybějícího GM s jasne definovanou odpovědnosti. Bohuzel Tobolka to fakt nedela dobre (z pohledu podnikatele možná ano, z pohledu sportovní organizace méně) a jeho kolegyne z firmy by mel mit taky jinou odpovednost. Prostě ta struktura musí být z lidí (aktuálně spíš z Tobolkovo firmy), co jsou tady, co budou / začnou mít vazbu na HCE, na Vary, na region a budou mít motivaci tady něco budovat - viz třeba Dan Kubelka a redakce. To z principu možný teď není. Nemám jim to za zlý, z domova a za monitorem je každej chytřejší. S tou odpovědností je te pak horší, ale musí se počítat i s kritickým hodnocením nebo názorem. A tady prostor pro zlepšení je. Co se sportovni stranky tyce, tak ta je velmi posílena, ale vysledky muzou byt videt klidne az v priprave na sezonu 25/26.
Téma prodej. Ano, neco ven prosakuje a jsou to opravdu jen dohady a varianty. Nevim, jak moc v tom bude figurovat Tobolka, ale Senkypl urcite nema v planu po 2 letech utikat. Ten clovek by mohl klidne Dedkovi konkurovat, ale nechci a neudela to. Navic si tu vazbu sem buduje postupne a s pripadnym aspon malym úspěchem to bude vetsi a vetsi. Je trosku nesmysl tady o tom ted mluvit. Protoze ted s jistotou reknu, ze nic s prodejem v teto nadchazejici sezone tema nebude…
Z Plzne tam na par minut nepojedu, ale kdybyste zitra nekdo nemel co delat a chtel byt ""slavny"" jen teda nutnost napsat Danovi
No ja spis poprve vyckavam, zda ty dve permice do 109ky vubec koupim…
Nejdřív k tomu Berymu - bral jsem to z celkového hlediska, nikde nic ofiko samozřejmě není a nikde podepsáno nejspíš nemá, spíš je to moje domněnka, jelikož už loni o něj byl zájem z Finska a jak je často v repre, tak jde rozhodně vidět, a zároveň si myslím, že už bude chtít se posunout dál, než se v uvozovkách plácat tady, kde si na úspěch ještě dlouho počkáme.
Celkově - na Twitteru se snažím trošku rozvířit vody ohledně Energie jako to dělají fanoušci jiných klubu v TELH na X, jelikož mi to přišlo mrtvé z naší fan strany na téhle platformě. Snažím se psát zajímavě, samozřejmě ne všechno musí být pravda, ale snažím se čerpat z mých relevantních zdrojů a ohledně přestupů psát věci, které jsou aspoň trošku pravdivé a pokud něco nedopadne, tak i to se stane, nevidím do klubu tolik, jen čerpám z mých několika dobrých zdrojů. 🙂 Takže se předem omlouvám za některé "nepravdy", ale většinou to info mám z ověřených zdrojů.
Díky a přeji pěkný den!⛲️
Na Twitteru to děláš dobře, jsem rád, že tam máme taky někoho aktivního od nás...určitě pokračuj
ke GM - problem je, ze pokud hces aby se nekdo vratil z Prahy/nebo sem z Prahy sel, musis mu dat vic nez ma v Praze. coz se proste nekdy nevejde do nejake hierarchie v klubu...
To neni hrac do 1.lajny, kteryho přeplatis, neklapne, tak ho vytrejdujes. A ja si proste stojim za tim, ze to nemuze delat Tobolka a cast jeho podnikatelský organizace, i kdyby meli sebevetsi kompetence a předpoklady.
No a o rok pozdeji se spekuluje o prodeji Ale snad vse dopadne dobre
Polášek .. pro nás by byl určitě posila a zkušený hráč, na druhou stranu loni byl na hraně 7. bek/Chance liga (ale v nabušenym Třinci).. nezbývá než doufat, že se Kalous trefí v zahraničí