Skopec: Vsetin u me behem necelyho tydne klesl na dno ty nejsmradlavejsi zumpy. Muzou se 100x bit do prsou, jakou maji na tom jejich posranym Lapaci supr atmosferu, jaky jsou verni fanousci ...... Nerikam, ze by se melo na hokej chodit ve fraku, ale vse ma jiste meze.
Pokud svaz tresta nejaky hovna od fanousku, tak by mel i tuhle zumpu vylejt. Uplne by k tomu melo stacit "Mels-ho-zabit-video".
pOne: přesně tak , at jim ten zasranej Tlapač spadne na ty jejich ožralý palice. Zaráží mě jen to, že svaz dělá mrtvýho brouka a Kometu s Plzní osolili pěknýma flastrama.
Je to strašná škoda, návrat Vsetína do ligy jsem celkem vítal, příjemné osvěžení, ale po tom, co ty vejpitci předvedli v plejof se to celý otočilo o 180 stupňů. Proti tomuhle jsou v Plzni vyloženě miliusové. Já jsem si nidky nedělal nějaký iluze o tom, jak to v těchhle krajích funguje, aŤ si klidně chlapci prolejval tu slivku játrama a mozkama do oněmnení, ale tohle je fakt moc tvl.. esli tohle z vedení hokeje někdo nevidí, tak jim vodlepte ty klapky z očí a uší..za tohle by měli dostat flastr typu na 10 zápasů bez fanoušků..a ještě pěknou pokutičku, ať se jim na to složej ti vejpitci. Pokud tohle hodláme tolerovat a tiše tomu přihlížet, tak se nám možná rozmohne na stadionech takový nešvar..a rozhodně to nebude slovo prcat..
Screepy: Presne tak,kdyby se tim ale chtel nekdo zabejvat,tak uz se tim zabejva. Vitek dostal 8 mesicu stopku,ale z toho 6 mesicu by stejne hokej nehral.To je podle me nesmysl.Proste zakaz cinnosti na 8 mesicu,az od chvile,kdy zacne soutez,ve ktere by mel hrat,hotovo,tecka.Takhle je to akorat k smichu.To mu dali nejakej trest,aby se nereklo,ale pro nej je to karierne,uplna brnkacka.Tak jen tak pro porovnani:Kdyby bylo dam priklad v pulce sezony,ted prisel tenhle faul,Vitek dostane 8 mesicu stop.Z toho by v danne soutezi nehral 3 mesice,a byl by v pohode.Takhle nebude hrat jen 2 mesice. Sígr nez se da uplne dokupy,je to tak 4 mesice urcite,ne-li vic.Navic bolesti,vrchol sezony v hajzlu,no proste NO COMENT.Pro me Vitka nicim nepotrestali,ten se tam nekde akorat za rohem smeje..KOMEDIE.
Pokud ma Vitek smlouvu do dubna, tak to pro nej tak uplne bezbolestny byt nemusi. Taky ho pristi rok nemusi nikdo podepsat a nebo ho podepise az od rijna/listopadu (a kdo vi, za jakych podminek) a Vitek prijde o 3-4 mesice zoldu. I 20 zapasu je samo o sobe jasnej vzkaz, ze takhle ne.
Sicaka je mi lito. Jestli mu tim Vitek ukoncil karieru (vzhledem k veku), tak je to kkt na druhou.
Odbočka k mládeži, než to vypukne. Po prohře dorostu se Salzburgem přišel tento ohlas trenéra:
Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Především bych chtěl
říct, že tempo hry, které hosté nasadili a kterým se prezentují celou
sezonu, je pro většinu našich hráčů velmi nekomfortní. V takové
intenzitě nejsou schopni se dobře rozhodovat. Soupeř dominoval, nemůžeme
nic, než mu pogratulovat.
Co tím chtěl říct? Jako že by se nad sebou měl Salzburg zamyslet a nasadit tempo takové aby to pro soupeře příště bylo komfortní? Projekt Salzburgu se mi líbí. Jasně že za nimi stojí peníze Red Bullu a pak se to vše dělá snáz, ale je to komplexní program pro mladé hokejisty, kde se dohlíží nejen nad životosprávou a sportovní výkoností, ale i nad výsledky ve škole a celkové přípravě na život. Hráči jsou tam podporování v kreativitě a ne jen k slepému následování jednotného systému a podle výsledků toto vše nese ovoce. Místo takovéhoto ohlasu po utkání by se měl trenér snažit zjistit jak dokázat hráče připravit tak, aby mohli v podobném tempu hrát také.
@Vossy to je jak kdyby přijela třeba Viktorka na Barcelonu a řekla, tak hoši, prorože si chceme taky kopnout, tak zpomalte svoje tempo o tři úrovně dolů..ať is všichni pěkně zahrajem wtf..
Ze staršího rozhovoru s Hadamczikem o Salzburgu, kde hrají jeho vnukové:
„Je pro mě neskutečné, jak se za tři měsíce v Salcburku
zlepšil v technice holí, při hře s pukem, myšlením. Najednou tvoří. Tak
se ho ptám: Co ti říká trenér? A on: Ať hlavně nevyhazuju puk, ať zkusím
něco vymyslet. Pro mě je zarážející, že v Rakousku nutí hráče tvořit,
zatímco u nás je učí: Vyhoď, zahoď. My tvoříme jenom čtvrté checking
lajny. Klukovi, kterému se nepovede klička, vynadáme a on raději zahodí
kotouč. Naopak v Salcburku ho posadí, když čtyřikrát zbytečně odpálí
puk, než aby něco vymyslel. Říkají: Ukaž, jestli máš ten hokej vůbec v
hlavě.“
Když ta slova po zápase tlumočíte salcburskému kouči Teemu
Levijokimu, kývne hlavou a řekne, že je to samozřejmost. Filip
Hadamczik dovysvětluje: „Máme mnohem víc tréninků než v Česku a je k nim
i jiný přístup. Trenéři po nás nechtějí zahazovat puky, ale abychom s
nimi hráli.“
Vossy: Neverim tomu, ze u nas v mladezi nekdo uci "vyhod, zahod", to je podle me kravina a pritazeny za vlasy. Pokud by tomu tak bylo, tak ten clovek nema nejen v hokeji (ale obecne v kolektivnim sportu typu hokej, fotbal, co delat).
Ze to bude v Salzburku na jiny urovni, je jasny. Tech duvodu, proc to tak je, je vice. Od penez a zazemi, pres ceskej zatuchlej rybnik, kde kazdej sleduje 100 ruznejch zajmu a ten sport ve svy podstate zustava nekde az na x-tym miste v zebricku.
Na druhou stranu dost casto se mluvi o vrcholovym sportu. Ale podle me je mnohem dulezitejsi to, aby se decka nejak hejbaly pro radost, aby ten zaber byl od malicka (co do poctu sportujicich deti) co nejsirsi. Nauci se hejbat, nauci se sportovat a jeste ten sirokej zaber (mozna) bude generovat talenty, u kterych ma nasledne smysl individualni pristup a myslenky na vrcholovej sport.....
pOne: Začnu posledním odstavcem. V tomhle s tebou naprosto souhlasím a podle mě v tomto je mnohdy zakopanej pes našeho systému. Podle mě by do dorosteneckého věku neměl být u dětí tlak na výsledky ale hokej (ono každý sport) by měli dělat tak, aby je bavil a díky tomu vyselektovat ty kteří mají na to aby se ve věku středoškoláků připravovali na profesionální úrovni na svou budoucí kariéru. Bohužel už u dětí do toho zasahují přesně ty zájmy které popisuješ v druhém odstavci.
Ohledně "vyhoď/zahoď" je to složitější. Netvrdím že to tady někdo trénuje záměrně, ale díky tlaku na výsledek už v žácích se toto děje svým způsobem podprahově. Byl jsem kdysi u toho když klučina asi jedenáctiletý se snažil rozehrát ze svého obranného pásma. Byl pod tlakem a jednodušší by pro něj bylo vyhodit puk po prknech, ale on se stejně snažil hodit to na rozjíždějícího spoluhráče, který by s největší pravděpodobností jel sám na brankáře. Bohužel se mu klička do bekendu kterou to n aněj chtěl posunout nepovedla a soupeř pak dal málem gol. Ten kluk si pak od trenéra vyslechl větu přibližně tohoto znění: "Do prdele, když máž za prdelí hráče, tak nemachruj a vyhoď to. Takhle jsi mohl akorát posrat zápas!" Nezpochybňuju že se v tésituaci asi měl zachovat tak jak řekl trenér, ale jak tenhle kluk, tak ostatní kteří to uslyší si pak i v klidnějších situacích řeknou radši to vyhodím než aby mi trenér nadával. Nebudujeme v nich respekt a sebevědomí, ale ustrašenost a alibismus. Kdyby ten trenér řekl něco v tom smyslu: "Dobrej nápad Franto, jen to chtělo víc odstavit toho hráče cos měl za zadkem a nebo radši v téhle situaci vyhodit. Když to uděláš jen na půl tak ti pak můžou puk lehce sebrat a je z toho průser," tak ten klučina se nad tím možná zamyslí ale nevyděsí ho to a příště nebude radši bez myšlenky vyhazovat i v jednodušších situacích, ale zkusí to zas, ale lépe.
Něco k Play Out. Na iDnes je článek jestli je vůbec potřeba. Zaujala mě tahle část:
„Pokud nebudou mít poslední týmy velké ztráty, bude mít
play out náboj. A celky, které už o nic nehrajou, si mohou aspoň
vyzkoušet mladé hráče,“ tvrdí jihlavský útočník Josef Skořepa.
To
se týká Litvínova, jenž bere zápasy v play out především jako přípravu
na baráž a zároveň jako prostor pro doléčení zranění řady hráčů, které
severočeský tým trápí už od prosince.
Když se nad tím zamyslím z pohledu prvoligového týmu tak ten systém je vyloženě nastavený na to pomoci co nejvíce klubům z extraligy. Mají možnost doléčit zranění a nehrají žádné vypjaté zápasy ve kterých hrozí že přijdou o klíčové hráče a zatímco zespoda se tam derou týmy přes těžké zápasy v play off, vypjatých situací je spousta, klíčoví hráči tráví na ledě spoustu času a hrozí jejich zranění od soupeřů, kteří taky bojují o každý metr ledu. Nemají to ty týmy z první ligy jednoduché...
Vossy: Trenuju fotbal. Mladsi pripravku. Snazim se v maximalni mozny mire podporovat kreativitu tech deti. Kolik "zbytecnych" golu uz jsme dostali diky tomu, ze "nutime" kluky k rozehravce od brankare na beky do stran nebo nakratko na nabehnutyho utocnika.
Nektery rodice uz na nas nekdy rvou, co to ty kluky ucime, at to proste golman veme, vykopne na pulku a nazdar. Obcas to skutecne tak pusobi, ze souperi ty goly davame zadarmo. Presto si myslim, ze to ma smysl.
Bylo by laciny rict, ze mi jsou vysledky jedno. Nikoho nebavi furt prohravat. Ale spis mi jde o ten pocit z predvedeny hry, z realizovanych veci, ktery ty kluky ucime. A samozrejme taky (mozna na prvnim miste) o radost ze hry u deti. Takze moc nechapu trenery, ktery narovinu nebo podprahove chteji pro hraci, aby odkopl mic nebo odpalil puk.
U nas za klicky chvalime, i za nepovedenej pokus. Zkazis 20x? Nevadi. Po 21. se ti to povede a pak uz to tam zacnes solit podvedome. Odkopavat umi kazdej jouda.
pOne: Ukázkový případ. K tobě bych svoje kluky dal hned a podporoval tě v tom před kýmkoli. Jde teď ale o to, jestli to tak je i v profi klubech. Já podle mých zkušeností se bojím že ne.
Vossy: Neverim tomu, ze u nas v mladezi nekdo uci "vyhod, zahod", to je podle me kravina a pritazeny za vlasy. Pokud by tomu tak bylo, tak ten clovek nema nejen v hokeji (ale obecne v kolektivnim sportu typu hokej, fotbal, co delat).
Ze to bude v Salzburku na jiny urovni, je jasny. Tech duvodu, proc to tak je, je vice. Od penez a zazemi, pres ceskej zatuchlej rybnik, kde kazdej sleduje 100 ruznejch zajmu a ten sport ve svy podstate zustava nekde az na x-tym miste v zebricku.
Na druhou stranu dost casto se mluvi o vrcholovym sportu. Ale podle me je mnohem dulezitejsi to, aby se decka nejak hejbaly pro radost, aby ten zaber byl od malicka (co do poctu sportujicich deti) co nejsirsi. Nauci se hejbat, nauci se sportovat a jeste ten sirokej zaber (mozna) bude generovat talenty, u kterych ma nasledne smysl individualni pristup a myslenky na vrcholovej sport.....
Tak tomu můžeš klidně věřit! U děcek je spousta trenérů, kteří chtějí aby jejich svěřenci co nejdřív vyčistili pásmo. Což je jenom jinak řečeno "vyhoďˇ". No a pak když potřebujou hráčí vystřídat, chtějí po nich tuti samí trenéří, aby pro vystřídání vytvořili co nejlépe prostor. Takže buď vystřelit na brankáře ( v tom lepším případě ), anebo nahodit puk za branku a upalovat na střídačku... Proto máme už drahnou dobu tak málo konstruktivních beků a jakmile se nějaký objeví, jsou z něj Záruba a spol vyplesklí! Což je třeba příklad našeho L. Kaňáka, nebo J. Galvase z Olomouce, u nichž se Antoš během každýho přímýho přenosu diví, že je naprosto neuvěřitelný, že ve svým věku hrajou přesilovky...
Situace už se pomalu mění k lepčímu, ale z těch mladých beků, kteří v posledních sezonách přechází mezi dospělý, je odpalovačů drtivá většina. Bohužel.
Vossy: Na jednom seminari ukazovali nejakej U10 turnaj v Nemecku. Hrala Borussie Dortmund s nekym. Hraje se na pevnej cas (treba 15 minut). Borussie, kdyby uhajila se souperem 0-0, tak ten turnaj vyhrala. Par minut pred koncem tam znicehonic nabehl do hriste trener Borussie k brankari (kterym u nic nebylo), polozil ho na zem a zacali delat, jako ze je zranenej. Ubehly asi 2-3 minuty, konec zapasu. A "uhrali to".
Něco k Play Out. Na iDnes je článek jestli je vůbec potřeba. Zaujala mě tahle část:
„Pokud nebudou mít poslední týmy velké ztráty, bude mít
play out náboj. A celky, které už o nic nehrajou, si mohou aspoň
vyzkoušet mladé hráče,“ tvrdí jihlavský útočník Josef Skořepa.
To
se týká Litvínova, jenž bere zápasy v play out především jako přípravu
na baráž a zároveň jako prostor pro doléčení zranění řady hráčů, které
severočeský tým trápí už od prosince.
Když se nad tím zamyslím z pohledu prvoligového týmu tak ten systém je vyloženě nastavený na to pomoci co nejvíce klubům z extraligy. Mají možnost doléčit zranění a nehrají žádné vypjaté zápasy ve kterých hrozí že přijdou o klíčové hráče a zatímco zespoda se tam derou týmy přes těžké zápasy v play off, vypjatých situací je spousta, klíčoví hráči tráví na ledě spoustu času a hrozí jejich zranění od soupeřů, kteří taky bojují o každý metr ledu. Nemají to ty týmy z první ligy jednoduché...
Ono to šetření někdy bejvá horší, než těžký zápasy. Podívej se na rudou chátru. Během posledního zápasu do Chomutova nechala odpočívat 70% opor. Naopak Jechovistí jeli na poslední zápas do Vítkovic kompletní. Pak přijela rudá chátra do Liberce, během prvního utkání se do tempa nedostala a vlastně se dá říct, že ani během celý série Liberci nestíhala a vyfičela z předkola play off 0:3 po naprosto jednoznačným průběhu...
pOne: A to je přesně ten respekt nejen k soupeři ale i k hře jako takové. Co z takových hráčů vyroste... My když jsme jako kluci chodili jen ze srandy pinkat pozemák, tak jasně že jsme chtěli vyhrát, ale nakonec byl za frajera stejně nejvíc ten kterýmu se povedla dobrá klička, blafák nebo zákrok a jak dopadl zápas bylo potom už úplně fuk.
Vossy, k těm základním pohybovým návykům, mám v Jeseníkách s kamarádem školu běžeckého lyžování a tam krásně vidíš i na dospělých lidech, kdo se od dětství hýbe a dělá nějaký sport byť na rekre úrovni a kdo naopak o nějaký pohyb nikdy nezavadil. Teď jsem tam měl manželský pár kolem 30 let, kluk mi říkal před kurzem, že 15 let nsetál na běžkách a že předtim to byl jen takový šolich typu, že mu řekli, tady jsou běžky, jeď v rámci soustředění na fotbal (býval repre v mládežnických kategoriích, pak koleno rup a konec s fotbalem)..tomu jsem to vysvětloval jedno dopoledne a prakticky z něj byl hotovej běžkař. Jeho přítelkyně byla úplný opak, nikdy nebyla vedená k jakémukoliv sportu, její rodiče také neholdovali a tvl tu kdybych tady měl dva týdny, tak se to stejně nenaučí, chyběla jakákoliv motorika, nějaké pohybové návyky apod., no konec Takže ano, rozvíjejme v dětech především radost z pohybu, základní pohybové návyky, motoriku atd. a i kdyby z nich nikdy nevyrostl profi plejer v hokeji/fotbale..tak už navždy ten vztah ke sportu bude mít a to je pro tenhle stát co se zdravotnictví týká vlastně mnohem zásadnější než jedna medaile ze ZOH (i když to se marketingově samozřejmě mnohem lépe prodává).
kafka: Neříkám šetření. Jde spíš o ten čas na doléčení opor a o tom že hrajou zápasy ve kterých o nic nejde a tam není tak vysoké rizko zranění. Je to jako když by proti sobě šli dva boxeři stejné úrovně ale jeden si dal jako předkolo zápas se sparing partnerem a druhý dva ostré zápasy se soupeři ze své ligy.
kafka: Tak tady hralo roli asi vic faktoru nez to, ze nekdo nekoho nechal setrit. Sparta (co jsem mel moznost videt), tak hrala dost bidne, pro me nepochopitelne, vzhledem ke jmenum na soupisce. Zatimco Liberec po Vanocich chytl neskutecnyho laufa. Existuje nejaka tabulka za rok 2018? Chtel bych videt, Liberec v ty tabulce. A dalsi vec, podivej se na Liberec doma. Druhej flek celkove. Takze pro ne byly prvni dva zapasy doma vyhodou a pak svou praci dokoncili hned na prvni pokus. Ve druhym zapase v Liberci pusobila Sparta vylozene trapne. Ke konci se zmohla akorat k nejakymu raubireni a zapasovym vlozkam, ale hokej ji vubec nesel. Jsem docela zvedavej na Liberec dal.
Screepy: Tywoe slovo ZOH tady radsi vubec nerikej, to zas prilejes ohen do ohne. Protoze system, kdy OH se vic a vic presouva na placeny kanaly, jenom dokladuje to vse o cem se tady bavime. Co uz kurva by melo byt free jako reklama na sport pro deti nez Olympiada!!!!??? To neni o tom, esi dam nebo nedam 7 Euro za Eurosport player. To je o principu, o tech hodnotach, jaky by Olympiada mela sirit!!!
@Vossy I přesto, že díky těmto zvýhodněným podmínkám pro extraligisty mohla být i o rok prodloužena ta naše agónie, jsem také proti tomuto, dle mého by pro zvýšení kvality první ligy byla potřeba zvýšit propustnost s extraligou. Přišel by mi spravedlivý model- první tým WSM ligy přímý postup, poslední tým ELH přímý sestup, 2. tým WSM ligy by si střihnul klasickou sérii na čtyři vítězné zápasy s předposledním týmem ELH.
Vossy: No jasny. Krom toho 80 procentum dnesnich deti navic tadle "zkusenost" s hranim na placku chybi.
A kdyz rikas "respekt ke hre a respekt k souperi" .... presne tak, to se dostavame do presahu, kterej ten sport ma i do beznyho zivota. Nevim, kdo to jak vidi, ja to teda vidim dost komplexne. Mozna az moc. Ale deti se uci socialnimu kontaktu (spoluhraci, treneri, protihraci, rozhodci, ....). Uci se pravidlum. Uci se, ze je to sice zabava, ale s tim souvisi i povinnost. To neni jenom o tom, ze syn/dcera jde "cutat do mice".
pOne: V tomhle jsem s tebou za jedno. Ten přesah sportu do běžného života je strašně důležitý a proto špatně vedené sportování může nadělat spoustu problémů i v životě. Je to stejné jako s těmi co ve sportu něčeho nakonec dosáhnou. To jsou pak vzory pro děti a jak se pak bude dítě chovat když u svého hvězdného hráče uvidí nulový respekt k rozhodčím a trenérům, nafilmované pády a život bohéma...
Komentáře
Pokud svaz tresta nejaky hovna od fanousku, tak by mel i tuhle zumpu vylejt. Uplne by k tomu melo stacit "Mels-ho-zabit-video".
Sicaka je mi lito. Jestli mu tim Vitek ukoncil karieru (vzhledem k veku), tak je to kkt na druhou.
https://sport.aktualne.cz/hokej/pesout-karlovy-vary/r~fe48992623be11e894960cc47ab5f122/?redirected=1520698242
Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Především bych chtěl říct, že tempo hry, které hosté nasadili a kterým se prezentují celou sezonu, je pro většinu našich hráčů velmi nekomfortní. V takové intenzitě nejsou schopni se dobře rozhodovat. Soupeř dominoval, nemůžeme nic, než mu pogratulovat.
Co tím chtěl říct? Jako že by se nad sebou měl Salzburg zamyslet a nasadit tempo takové aby to pro soupeře příště bylo komfortní? Projekt Salzburgu se mi líbí. Jasně že za nimi stojí peníze Red Bullu a pak se to vše dělá snáz, ale je to komplexní program pro mladé hokejisty, kde se dohlíží nejen nad životosprávou a sportovní výkoností, ale i nad výsledky ve škole a celkové přípravě na život. Hráči jsou tam podporování v kreativitě a ne jen k slepému následování jednotného systému a podle výsledků toto vše nese ovoce. Místo takovéhoto ohlasu po utkání by se měl trenér snažit zjistit jak dokázat hráče připravit tak, aby mohli v podobném tempu hrát také.
Když už jsme u té mládeže; co říkáte na tyto změny? http://www.hokej.cz/mladez-clanek/zmeny-v-mladeznickych-soutezich-od-nove-sezony-jen-dve-kategorie/5029345
A na následnou mediální přestřelku mezi ČSLH a Antošem? http://www.cslh.cz/clanek/3607-vyjadreni-cslh-k-vyrokum-milana-antose.html
Ohledně "vyhoď/zahoď" je to složitější. Netvrdím že to tady někdo trénuje záměrně, ale díky tlaku na výsledek už v žácích se toto děje svým způsobem podprahově. Byl jsem kdysi u toho když klučina asi jedenáctiletý se snažil rozehrát ze svého obranného pásma. Byl pod tlakem a jednodušší by pro něj bylo vyhodit puk po prknech, ale on se stejně snažil hodit to na rozjíždějícího spoluhráče, který by s největší pravděpodobností jel sám na brankáře. Bohužel se mu klička do bekendu kterou to n aněj chtěl posunout nepovedla a soupeř pak dal málem gol. Ten kluk si pak od trenéra vyslechl větu přibližně tohoto znění: "Do prdele, když máž za prdelí hráče, tak nemachruj a vyhoď to. Takhle jsi mohl akorát posrat zápas!" Nezpochybňuju že se v tésituaci asi měl zachovat tak jak řekl trenér, ale jak tenhle kluk, tak ostatní kteří to uslyší si pak i v klidnějších situacích řeknou radši to vyhodím než aby mi trenér nadával. Nebudujeme v nich respekt a sebevědomí, ale ustrašenost a alibismus.
Kdyby ten trenér řekl něco v tom smyslu: "Dobrej nápad Franto, jen to chtělo víc odstavit toho hráče cos měl za zadkem a nebo radši v téhle situaci vyhodit. Když to uděláš jen na půl tak ti pak můžou puk lehce sebrat a je z toho průser," tak ten klučina se nad tím možná zamyslí ale nevyděsí ho to a příště nebude radši bez myšlenky vyhazovat i v jednodušších situacích, ale zkusí to zas, ale lépe.
Když se nad tím zamyslím z pohledu prvoligového týmu tak ten systém je vyloženě nastavený na to pomoci co nejvíce klubům z extraligy. Mají možnost doléčit zranění a nehrají žádné vypjaté zápasy ve kterých hrozí že přijdou o klíčové hráče a zatímco zespoda se tam derou týmy přes těžké zápasy v play off, vypjatých situací je spousta, klíčoví hráči tráví na ledě spoustu času a hrozí jejich zranění od soupeřů, kteří taky bojují o každý metr ledu.
Nemají to ty týmy z první ligy jednoduché...
Nektery rodice uz na nas nekdy rvou, co to ty kluky ucime, at to proste golman veme, vykopne na pulku a nazdar. Obcas to skutecne tak pusobi, ze souperi ty goly davame zadarmo. Presto si myslim, ze to ma smysl.
Bylo by laciny rict, ze mi jsou vysledky jedno. Nikoho nebavi furt prohravat. Ale spis mi jde o ten pocit z predvedeny hry, z realizovanych veci, ktery ty kluky ucime. A samozrejme taky (mozna na prvnim miste) o radost ze hry u deti. Takze moc nechapu trenery, ktery narovinu nebo podprahove chteji pro hraci, aby odkopl mic nebo odpalil puk.
U nas za klicky chvalime, i za nepovedenej pokus. Zkazis 20x? Nevadi. Po 21. se ti to povede a pak uz to tam zacnes solit podvedome. Odkopavat umi kazdej jouda.
Proto máme už drahnou dobu tak málo konstruktivních beků a jakmile se nějaký objeví, jsou z něj Záruba a spol vyplesklí! Což je třeba příklad našeho L. Kaňáka, nebo J. Galvase z Olomouce, u nichž se Antoš během každýho přímýho přenosu diví, že je naprosto neuvěřitelný, že ve svým věku hrajou přesilovky...
Situace už se pomalu mění k lepčímu, ale z těch mladých beků, kteří v posledních sezonách přechází mezi dospělý, je odpalovačů drtivá většina. Bohužel.
Pak přijela rudá chátra do Liberce, během prvního utkání se do tempa nedostala a vlastně se dá říct, že ani během celý série Liberci nestíhala a vyfičela z předkola play off 0:3 po naprosto jednoznačným průběhu...
A kdyz rikas "respekt ke hre a respekt k souperi" .... presne tak, to se dostavame do presahu, kterej ten sport ma i do beznyho zivota. Nevim, kdo to jak vidi, ja to teda vidim dost komplexne. Mozna az moc. Ale deti se uci socialnimu kontaktu (spoluhraci, treneri, protihraci, rozhodci, ....). Uci se pravidlum. Uci se, ze je to sice zabava, ale s tim souvisi i povinnost. To neni jenom o tom, ze syn/dcera jde "cutat do mice".
Je to stejné jako s těmi co ve sportu něčeho nakonec dosáhnou. To jsou pak vzory pro děti a jak se pak bude dítě chovat když u svého hvězdného hráče uvidí nulový respekt k rozhodčím a trenérům, nafilmované pády a život bohéma...