@Vosa1 Thanks for the info. So V. Skuhravý can not officially replace M. Pešout during the season. ...one thing I learnt: Nearly everything is possible at KV - so I think about the possibilities...
Vcerejsi hra fotbalovy sparty mi pripomnela Energii Hlavne nekteri predrazeny chodci....
Krásnej zápas! Já ho sledoval v pubu a královsky se bavil. Před začátkem vytáhla místní jelita fandící rudý chátře rumunskou vlajku, omotala jí okolo věšáků a na stůl položila hromadu tiketů ze sázkovek, na kterých byla v nejhorším případě remíza. Na celý pub hlasitě vřískali, že začíná spanilá jízda železné sparty sezonou. Už ve 13. minutě jim přestávalo chutnat pivo, jakpa čas běžel, začínali postupně vyhazovat tikety a před koncem utkání už svorně nadávali na toho pitomýho makaróna, kterej vlastně nic neumí, podle nich i průměrně inteligentní šimpanz by poslal do boje lepčí sestavu a stanovil údernější taktiku...
Doufám, že i odveta bude v telce, pač tuším, že ostuda, kterou rudá chátra předvede, bude ještě větší.
kafka: No prvnich 10 minut bylo krutych pro Spartu! Jinak bych rekl, ze hra v podstate stejny houno jako loni, pekne na to navazali, akorat za vic penez.
Ja teda nejsem odbornik, ale z myho pohledu porizovat takovy ty hrace typu poleno (Kája, Janko, ....) je uplne zbytecny a nevidim v tom prinos. Chapu hrace jako Plavsic, mozna ten Vata88 .... ti prinasi neco, co tu neni (rychlost do ofenzivy, hbitost, .....).
A dalsi vec: Podle Makarona a cely Sparty se prej bez rejzi hrat da (takze nakoupi 10 hracu a ani jeden stredni zaloznik - neco jako my dycky), ale podle me je to se strednim zaloznikem mnohem lepsi, ne-li nutny. Viz vcera Matejovsky .... at je to jak chce, tak takovy prihravky a reseni, ktery on delal, tak ve Sparte neudelal nikdo za celej zapas ani jednu.
kafka: No prvnich 10 minut bylo krutych pro Spartu! Jinak bych rekl, ze hra v podstate stejny houno jako loni, pekne na to navazali, akorat za vic penez.
Ja teda nejsem odbornik, ale z myho pohledu porizovat takovy ty hrace typu poleno (Kája, Janko, ....) je uplne zbytecny a nevidim v tom prinos. Chapu hrace jako Plavsic, mozna ten Vata88 .... ti prinasi neco, co tu neni (rychlost do ofenzivy, hbitost, .....).
A dalsi vec: Podle Makarona a cely Sparty se prej bez rejzi hrat da (takze nakoupi 10 hracu a ani jeden stredni zaloznik - neco jako my dycky), ale podle me je to se strednim zaloznikem mnohem lepsi, ne-li nutny. Viz vcera Matejovsky .... at je to jak chce, tak takovy prihravky a reseni, ktery on delal, tak ve Sparte neudelal nikdo za celej zapas ani jednu.
Přestože nejsi odborník, popsal si situaci ve Spartě velmi dobře. Křetínský utratil před tutou sezonou víc než 500 milionů českých, ale na hřišti se rudá chátra potácí naprosto stejně chaoticky, jako v minulý sezoně. Neporazili doma ani Bohemku, která šla do utkání bez !šesti! hráčů základní sestavy! Já sice tuto utkání neviděl, ale kámoš, který tam byl, povídal, že remíza byla naprosto zasloužená. Jsem zvědavý, copa se bude dít, až ve čtvrtek budou Srbové slavit na Letný postup. Protože pokud se nestane zázrak, nebo rudou chátru neprotlačí dál rozhodčí, nemůže tuto jinak dopadnout a Křetínský nedostane zpátky ani koruny za EL...
The Piráti Chomutov know they have to pay some wages ... they want to pay ... they have not paid ... and it is a question of time they will pay ... some day ... after a long term?
Since when do they just "want to pay" instead of a payment?
This seems to me like a classical hard criterion for an insolvency! Is there a link between this "smírčí komise" and the Extraliga-licensing authority of the CSLH - or is an insolvency within the compliance rules of the CSLH?
Edit: I see, there is a deadline at the end of August.
kafka: Bohemka hrala velice sympaticky a remiza byla zaslouzena. Mozna je to prace Martina Haska, kterej tady v Sokolove odvadel, myslim, dobrou praci a preju mu to. Ukazou dalsi kola.
@HawK71 Aby si získal licenci na ELH musíš mimo jiné k 31.8.2017 doložit bezdlužnost všem hokejovým subjektům. Anebo předložit na tuty dluhy splátkový kalendář schválený a podepsaný i věřitelem. A taky musíš doloži, že klub je v takové ekonomické situaci, že zvládne příští ročník ELH dohrát. Tuta podmínka se ale obchází běžně, pač jinak by třeba MVGM nedostal licenci několikrát a před minulou sezonou by ji nedostali ani Pardubice. U nás se kvůli špatný ekonomický situaci klubu neudělila extraligová licence jenom jednou a to ještě měl tehdy Vsetín smůlu, že vedení ELH potřebovalo zúžit soutěž na 14 týmů.
kafka: Bohemka hrala velice sympaticky a remiza byla zaslouzena. Mozna je to prace Martina Haska, kterej tady v Sokolove odvadel, myslim, dobrou praci a preju mu to. Ukazou dalsi kola.
Martin Hašek není špatný trenér. Ale Horvi je lepčí!
In my eyes the point is the "positive continuance prognosis". If the debts can be covered, there is no insolvency and so there is no need to remove the team from the Extraliga.
For me the issue at Chomutov is (and this is a difference to some others): The Piráti even do not know when(!) they can pay the wages. I can not see any cover for the debts in an appropriate(!) duration. They are working now (so was it said in the article) on "alternative ways". But there were financial problems at Chomutov before the last season. Was the problem not solved back then? What was the budget for the season, and why is there again(!) a financial gap? And who will pay now for it? Whom else they want to implicate in their financial struggle now? Or will the City of Chomutov raise (again) the "sponsorship"?
Beside my sympathy for the hockey fans of Chomutov, I still think Chomutov is structurally no sustainable site for an Extraliga team. (I wrote about the differences between Chomutov and KV already in the old forum, so I do not want to repeat it ... and I simply have no time in these days to repeat it in all details.)
Btw: The covering of debts by "letters of comfort" (German: "Patronatserklärung") are usual in many leagues. The problem is when the amount rises and rises... Düsseldorf and Köln were some examples where patrons covered for years and decades a financial operating which these "clubs" could not afford in real (in my eyes it is a kind of "unfair competition", and so it is when teams like Pardubice still are playing the Extraliga and others, who have a more serious approach to their work, do not).
@HawK71V Chomutově skutečně řešili problémy s penězma už před minulou sezonou. Spravila to tehdy hlavně půjčka od města. Nedávno město na žádost klubu posunulo datum její splatnosti. Takže nevypadá moc reálně, že by letos přidalo do klubu další prachy - radní s tutím jistě budou mít problém. Důležité bude, jakpa dopadne Vondrka u smírčí komise. Pokud uspěje, přihlásí se určiět i další hráčí. Stejně tak, jak minulý rok v tuto dobu. O dlužné částky se přihlásilo několik hráčů HC Slavie a jakmile jim komise vyhověla, přihlásili se další...
Chomutovská radnice bude do hokeje další miliony pumpovat - loni tam odvolali ty, kteří pro hokej moc nehorovali a vystřídalo je hokejové vedení. Ostatně náměstek primátora dělal (dělá?) pro hokejisty marketing.
.... a kdyz uz jsme u tech byvalych a soucasnych sokolovskych treneru, tak mi pobavila hlaska Pulpita ohledne Sparty:
"Pokud jde o defenzivu, je to organizovaný chaos, není to klasické italské posouvání v bloku. A organizaci bránění standardních situací v podání Sparty jsem dodneška nepochopil."
So we will have an interesting rest of the summer...
Btw: Who has the right to move up, if Chomutov would be removed from the Extraliga? The 3rd of the baráž? Or who else?
(By googling for the word "baráž": Did you know, there is a Alina Baráž ... http://www.alinabaraz.com/ ... and: no, I do not mean the 3rd lover of her to move up. )
Chomutovská radnice bude do hokeje další miliony pumpovat - loni tam odvolali ty, kteří pro hokej moc nehorovali a vystřídalo je hokejové vedení. Ostatně náměstek primátora dělal (dělá?) pro hokejisty marketing.
Tuto je sice možný, nicméně při schvalování posunutí splatnosti loňské půjčky bylo na tamní radnici opravdu horko - dokonce hrozilo, že se spustí požární hlásiče.
Navíc do konce srpna těžko dokáže město schválit i dodat klubu potřebnej balík peněz. Takže odtud veverkám pomoc nepřijde.
.... a kdyz uz jsme u tech byvalych a soucasnych sokolovskych treneru, tak mi pobavila hlaska Pulpita ohledne Sparty:
"Pokud jde o defenzivu, je to organizovaný chaos, není to klasické italské posouvání v bloku. A organizaci bránění standardních situací v podání Sparty jsem dodneška nepochopil."
Koukám, že v Sokolově trénoval skoro každej. Jinak teda upřímně řečeno, já čekal že jestli něco Makaron rudou chátru naučí, tak to bude bránění. Naštěstí sem se splet a zatím mi dělají radost.
kafka: No a zpocatku to bylo dycky tak, ze sokolovsky angazma bylo predstupnem cesty za lepsim ..... Pulpit - Olomouc, Hasek - Sparta, Smejkal - Teplice .... takze ti treneri asi odvadeli dobrou praci. Az ted posledni sezona stala za houno. Snad to zase Horvi otoci.
No koukam, ze v Sokolove bude trenovat ten trener, co mel ten slavnej proslov k mladym hracum Kadane. Docela i hraci prichazi, koukam ... Prindis, Kubena ...
EDIT: Videl jsem, ze s nima trenoval i David Zucker.
Komentáře
Už ve 13. minutě jim přestávalo chutnat pivo, jakpa čas běžel, začínali postupně vyhazovat tikety a před koncem utkání už svorně nadávali na toho pitomýho makaróna, kterej vlastně nic neumí, podle nich i průměrně inteligentní šimpanz by poslal do boje lepčí sestavu a stanovil údernější taktiku...
Doufám, že i odveta bude v telce, pač tuším, že ostuda, kterou rudá chátra předvede, bude ještě větší.
Jsem zvědavý, copa se bude dít, až ve čtvrtek budou Srbové slavit na Letný postup. Protože pokud se nestane zázrak, nebo rudou chátru neprotlačí dál rozhodčí, nemůže tuto jinak dopadnout a Křetínský nedostane zpátky ani koruny za EL...
https://www.sport.cz/hokej/extraliga/clanek/904704-vondrka-nedostal-tri-vyplaty-a-chce-odejit-z-chomutova.html
Už je to venku i oficiálně. Tady http://hokej.idnes.cz/hokejovy-chomutov-dluzi-penize-dnn-/hokej.aspx?c=A170801_134351_hokej_par přiznávají, že nedluží jenom Vondrkovi.
Is there a link between this "smírčí komise" and the Extraliga-licensing authority of the CSLH - or is an insolvency within the compliance rules of the CSLH?
Edit: I see, there is a deadline at the end of August.
Aby si získal licenci na ELH musíš mimo jiné k 31.8.2017 doložit bezdlužnost všem hokejovým subjektům. Anebo předložit na tuty dluhy splátkový kalendář schválený a podepsaný i věřitelem. A taky musíš doloži, že klub je v takové ekonomické situaci, že zvládne příští ročník ELH dohrát. Tuta podmínka se ale obchází běžně, pač jinak by třeba MVGM nedostal licenci několikrát a před minulou sezonou by ji nedostali ani Pardubice. U nás se kvůli špatný ekonomický situaci klubu neudělila extraligová licence jenom jednou a to ještě měl tehdy Vsetín smůlu, že vedení ELH potřebovalo zúžit soutěž na 14 týmů.
Důležité bude, jakpa dopadne Vondrka u smírčí komise. Pokud uspěje, přihlásí se určiět i další hráčí. Stejně tak, jak minulý rok v tuto dobu. O dlužné částky se přihlásilo několik hráčů HC Slavie a jakmile jim komise vyhověla, přihlásili se další...
A tuto může mít pro Chomutov fatální následky.
http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-tipsport-extraliga/309484/reznicek-vondrkuv-pripad-je-ojedinely-nevidim-ale-vuli-k-domluve.html
Btw: Who has the right to move up, if Chomutov would be removed from the Extraliga? The 3rd of the baráž? Or who else?
(By googling for the word "baráž": Did you know, there is a Alina Baráž ... http://www.alinabaraz.com/ ... and: no, I do not mean the 3rd lover of her to move up. )
Navíc do konce srpna těžko dokáže město schválit i dodat klubu potřebnej balík peněz. Takže odtud veverkám pomoc nepřijde.
Jinak teda upřímně řečeno, já čekal že jestli něco Makaron rudou chátru naučí, tak to bude bránění. Naštěstí sem se splet a zatím mi dělají radost.
Z jakyho důvodu Doktor nemůže trénovat v KV, ze jezdi do Sokolova?
EDIT: Videl jsem, ze s nima trenoval i David Zucker.