HCE Fórum

1501502504506507766

Komentáře

• K tomu Ikovi a jeho nahrávkám, mi včera hodně napověděl rozhovor s Kantnerem co hraje ve Finsku. Prostě to tam mají jinak a dávají doopravdy víc důrazu na hru s pukem a vypracování si šance.

xxx

Když jsem si projížděl statistiky z některých vašich zápasů, tak mě překvapil nízký počet střel na obou stranách. O čem to vypovídá, klasický finský styl hokeje?
    Podle mě to je v tom, že nechceme střílet z každé pozice. Když se koukám na extraligu, tak je tam hrozně moc situací, kdy se vystřelí od modré čáry, nikdo není před bránou a je splněno. Máme střelu na bránu, ale vlastně z toho absolutně nic není. Tady se nehraje úplně defenzivně, pramení to spíš z toho, že se situace chtějí řešit konstruktivně, kreativně, abychom si vytvářeli velké šance. Ne že se vypálí na bránu a na konci zápasu to vypadá, že se hezky střílelo. Ale pravda je taková, že to na pohled mohlo být defenzivnější než ve Finsku. U nás je deset střel z osmnácti fakt velká šance. Chybí tady ty střely od modré čáry, nebo když se přejede do pásma, tak nějaké to hození na bránu. To se ze hry vytratilo. 

Dovedu si představit, jak si to užívají gólmani. Těžko pak budou nahánět individuální statistiky, ne?
    Loni tady byl jeden Švéd a řešil to, že se nedají mít dobrá čísla. Čeká půl třetiny na zákrok, pak dvakrát přijde během pěti minut... Nedá se s tím moc dělat. 

Vyžadují po vás trenéři tuhle rozvahu v ofenzivní zóně? Že řeknou: Hele, tady jsi to mohl udělat jinak, počkat si na lepší moment...
    Úplně takhle přímo ne. Ale co si vybavuju, takové ty střely od modré čáry… Takhle hrát nechceme. Ať si to obránce podrží, počká, až tam bude někdo před bránou a snaží se soupeře unavit kombinací v pásmu. Ne že to tam jen hodí a nic z toho nebude.

• upraveno 23. leden
    @kinkis. Jako souhlas ALE…. Je u nej bohuzel riziko az komplikovaných přihrávek, ale uz s tim musime pocitat. Jak rikam, dneska dve asistence, a kdyby trefil toho beka, budou vsichni rikat, ze mel prihrat. Mohl vystrelit i pred třetím gólem a neudelal to. Vsichni vidime, ze takovej proste neni a nebude, uz ho nezmenime a snad z jeho stylu hry jeste budeme tezit… 🫣🫣
    Post edited by HCE_Majkl on
  • tak na odlehčenou - kdo dá ve zbytku sezony dřív gól - Frodo či Iikka? :D
  • @12Stig12 nevedel bych, na co vsadit, je to 50:50 :D
  • Nečekám až vychladnu a hned zhodnotím. Důležité 3 body. Tečka. Takto se hrajou takováto utkání.
  • @12Stig12 Jasne ze Frodo! Kanga mu prihraje 😁
  • Jednou nejdu a hned tři body a víc jak tři góly…ale důležitý tři body, doufám, že ve čtvrtek potvrdíme
  • To by jsi nesměl jít znovu.
  • Vossy: Kantnera má Bruk domluvenýho sem, pokud by v tý Kalpě nepodepsal novou smlouvu, o čemž teda pochybuju, protože se mu letos celkem daří. Bruk ho zná z juniorky z Plzně, už tady mohl být na začátku loňský sezony, jenže VS34......

1140bxl: Hele všechno je otázka peněz, když jsem zmiňoval Zámorskýho, tak jsem myslel, že by podepsali oba, tzn. jeho i Plutyho. Do kasy nikdo z nás nevidí ale. Jinak s tím Čečem já s ním mám prostě problém. On je buldok, dříč, nechá tam všechno, ale kreativita je nula. Včera v první třetině 23 na sebe natáhla 3 hráče, hodil to žabičkou Čečemu do situace 3 na 1, to bylo na sehrání do prázdný brány, akorát Čeče nedal tu přihrávku první, úplně jasnou. Za mě je to dřevák, dřevák myslím jakoby v dobrým, já ho mám rád, vidíš na něm jak maká pro ten tým, ale aby si právě otevřel ty obrany těch hostujících týmů, tj. v zápasech doma, potřebuješ určitou míru kreativity, kterou on prostě nemá. 

Včera dobrý body, na můj vkus toho teda mělo poslední Kladno dopředu dost. A mám radost z Víťy, z toho se stává pomalu hokejista jako kráva. Všimněte si s jakým klidem řeší každou herní situaci, přitom to hraje kompletní druhou sezonu. Za dva roky, když nepřestane dřít /což myslím, že zrovna u nej nehrozí/ to bude hokejista pro nároďák. Zítra to chce potvrdit a bude se zase líp dýchat. 
  • @Flaksa34 ted jsem se trochu ztratil v te vete s Kantnerem - ma ho sem domluvenyho, pokud nepodepise novou smlouvu v Kalpe, ale jelikoz se mu tam dari, cekas spis, ze podepise tam a neprijde, spravne?
  • @Flaksa34 no ale řekněme si upřímně že to Kladno není žádný tým nazdarku, já vlastně nevím na co oni v sezóně tak doplácí že jsou tam kde jsou, mě ten jejich výkon přišel sympatickej, btw jejich 1. PP lajna má na kontě 24 gólů z 26 který celkem dali v letošní sezóně v PP. A nutno říct že to bylo na tom ledě vidět, smrdělo to furt nějakou šancí ☝️ Ten Lotyšský gólman taky slušný, já nevím no, jasně ten tým je takový slepenec a ve vší úctě ke Klepisovi, Frolikovi a spol. Už jim není dvacet, takže na těch to stát nemůže a zbytek je halt asi takový podprůměr. Jinak včera to tu asi nebylo zmíněný, ale mohli jsme klidně v naší PP vyfasovat dvakrát, Klepisuv nájezd na Frodla budiž důkazem a pak ten druhý fík. Tohle mi teda moc hlava nebere..to jsou za mě ty minely o kterých se bavíme. 🙄
  • Kantner nepřijde a tím bych to uzavřel:))
  • @Screepy oni ani vetsinou nedostavaj nejaky rance, prohrajou klidne s prvnim nebo druhym tymem tabulky o gol, kterej dostanou 5 min pred koncem, ale opakuje se to tak casto, ze to nemuze byt nahoda
  • @Screepy furt naivne cekam az jsem nekdo z lidi co maji info z klubu napise, ze prijdou 2 beci a 2 utocnici na zkousku do konce prestupovyho, ale pomalu zacinam ztracet nadeji :D 
  • kinkis: Vzhledem k termínům už to bude tak leda max víkendovej pobyt 2 obránců a 2 útočníků ve Varech s plnou penzí přes Slevomat.  =) ....ale spíš nic, no.  B)
  • Kinkis: Pochopil si to správně!
  • upraveno 24. leden
    @kinkis Nepřijde nikdo, budeme se plácat po ramenech, jak jsme dobří a příští sezóna zas to samý... Ber to pozitivně, vždy může být hůř....
    Post edited by three7 on
  • @three7 no za mě s naším navýšeným rozpočtem je už plácání kolem 11 místa neúspěch. Za dob Holoubka, kdy se sotva zaplatila extraliga to bylo dobrý umístění, teď už musíme chtít hrát výš. Jestli fakt skončíme někde 10.-12. a v předkole konec, musí to být vyhodnoceno jako špatná sezóna
  • Jdu jenom kolem a chtěl jsem pozdravit staré známé. Za poslední roky jsem se úspěšně propracoval na úroveň diskutér - lajk (pozor, neplést s "like"), tedy čert čtvrté kategorie. Ale i ve svém věku jsem ochotný učit se novým věcem a občas se odvážím i přispět :-D Takže zdravím vespolek.
  • upraveno 24. leden
    @kinkis Vidím to podobně, ale nevidím snahu s tím něco dělat. Posily, změny, informace, nikde nic. Do konce ZK moc zápasů nezbejvá a nevěřím, že teď vyletíme na 8. místo, jak se tady (nemyslim fórum, ale vedení) velkohubě prohlašovalo před sezónou.... A proto jsem skeptickej ke všemu.  Jestli přijde příjemná změna, tak jen dobře....
    Post edited by three7 on
  • Sanchezo ty jo :)) to jsou věci
  • upraveno 24. leden
    @three7 jako ta komunikace smerem k fanouskum je jeden velkej pruser, nevime absolutne nic, pak se udela to povidani, vsichni jsme si tak nejak oddechli a ted jsme zase tam kde jsme byli. Nic se nestalo, nikdo neprisel, komunikace je zase na bode 0 a jede se dal...
    Post edited by kinkis on
  • No Svatá Chezo, to jsou mi věci!  B)
  • @kinkis no já mám jen strach aby jsme fakt neskončili 11-12, vypadli hned v předkole a vedení to vzalo jako neúspěšnou sezónu s tím ze na to kašlou ze to víc financovat nebudou protože nasypali peníze a skončili jsme tam jako když nebyli peníze. To by jim pak měl někdo ale říct ze sice peníze ano ale ne úplně na ty správná místa…to ze se udržela kostra je super, Frodo…beze slov…Kanga…za mě taky fajn, jde znát když je na ledě a doufám ze tu zustane i nadále ale někdo by mu měl říct ze tady to není jako ve Finsku a muže i střílet 😀 ale to ze nedají žádný peníze na obranu to je pruser…nebo možná teda dali ale asi podle Bruka nebylo jich tam potřeba nebo nevim
  • To doufám, že ne, podle toho co jste psali po tom srazu s vedením, by se mělo pracovat na překopání obrany na příští rok + nevim jak moc je pravda, že by se měl vrátit Rymon se Sapouškem. Otázka je, jestli a jak se na tom pracuje. Ale na mě to působilo, že to vzdát nechtějí. To by nám ještě chybělo zase řešit, jestli se v létě prodá nebo neprodá licence :D
  • @FeryBo Z toho mám taky obavy a myslím si, že to není úplně nereálný. Protože vedení nemá očividně představu o tom, co je tu reálný a čekalo zázraky, který s Brukovo jednáním prostě nepřišly... A to bez obránců a posil celkově není prostě možný.
  • @sanchezo Z dob starého fora mi chybi jeste Mario a javor, jinak mi pamet uz moc neslouží. Kazdopadne je hezke, pokud se to tu jeste o par pravidelných účastníků rozsiri, bude to obcas bohatší a prospěšnější….

Jinak pry minuly tyden bylo pred podpisem jednoho borce, ale nedopadlo to. Vic nemam, ale snaha evidentne byla…
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

Top Posters