Třinec dneska hrál svůj klasickej hokej a ten bod je dneska zlatej. V podstatě Frodovo krádež. Těch utkání je hodně a je fajn, že bodujeme inv utkání kde jsme horší.
Nevím proč nezkusí variantu přesilovky se Šírem před bránou. Silnej je na to dost.
Se Salstenem zkouší všechno, ale podle mě křídlo hrát nemůže a centry máme 5 lepší. Hraje přesilovku, ale nic z toho. Při 5 na 5 taky…
jinak v posledních utkáních nás drží 4 .lajna . A pokud nezáří první 2 nebo 3 (to se stane každému týmu), je toto nutnost. Ale pořád si stojím za tím , že by to chtělo doplnit kyslík nějakým křídlem.
jo a připojuju se k Flaksovi. Radši k Ilomakimu na křídlo Sapiho než Nora.
V přípravě hrávali přesilovkovou variantu převážně s cizincema (Salsten, Ilomaki, Čihař, Jaks, Mamčis). Mamčis se svejma třema metrama stál před gólmanem a clonil a Jaks do toho bombil střely z modrý. Nevím, proč nehrajou třeba i tuhle variantu. Tu výšku a fyzickou sílu na to máme. I když Mamčis si uvědomil, že může hrát i do těla teprve nedávno.
Xaxxz - prakticky souhlasim, na zacatku to vypadalo, ze Jaks bude pruser, ale uz se taky rozehral. Sapi s Moravcem se nedaji vubec porovnavat se Salstenem, protoze ani jeden z nich neni import + je tam ta vidina toho, ze porostou. Salsten za me uz davno mel byt v Sokolove, jestli tam nemuze tak zdravy nahradnik.
Jaks momentálně pro mě jeden jeden z nejlepších obránců z posledních zápasů. Od toho 8 zápasu hraje velmi konstantně a pilně i defensivní části. Dneska dokonce projevil i emoce, jde vidět, že ho to zde i chytlo, dneska dokonce dával fanoušku puk z rozbruslení. Začátku jsem měl z něho pocit jako by zde byl v roli přestupní stanice, ale nyní si klidně troufám říct, že by zde mohl podepsat. Přeci jenom Vary by mu mohli dát takový ten Ruský vibe když tedy tam má klauzuli do KHL
Mamcics začal hrát více do těla, přeci jenom je zde vidět práce Moravce z něho spíše udělat defenzivnějšího obránce. Dneska to posral, ale v posledních zápasech minimum chyb.
Jinak když máš zde 2 borce co jsou pravidelní reprezentanti může sem klidně dorazit další Lotyš nebo Fináček. Viděl jsem jeden shorts, kde Mamcics i Jaks byli spolu a chillovali.
Jedna taková zajímavá scifi myšlenka. Matěl Blumel je celkem dobře stucknutý v Dallasu. Letos se přes něho dostal a zřejmě zabral jeho místo Logan Stankoven (upřímně právem). Zde nastává už takový problém, že když někdo bude na stejné úrovni jako Blumel, ale bude mladší vemou jeho. Nedivil bych se, kdyby se Blumel vrátil do ČR. Největší favorit je PCE, přeci jenom je odchovanec. ALE? Co takové Karlovy Vary? Tahle myšlenka mě napadla, když jsem sledoval tu výzvu Frodl vs Blumel. Oba působili jako dobří kamarádi a vliv Frodla by nemusel být malý a když se ukáže, že je zde nějaká koncepce, která se snaží zde něco změnit, tak proč ne?
Ja předpokládám ten vývoj, že Pardubicím dost hráčů i odřeknou. Jaké tam je pozitivum cash, souhlasím, ale pokud letos nevyhrají titul tak ten tlak bude enormní a ti hráči to vidí, chceš pak hrát v takovém týmu za ten cash? Někdo to příjme viz Kelemen.
Už jsem to tu psal dříve, že letos uvidíme jak jim váček s penězi řada borců odmítne začal Kaše a další bude Ondra Beránek.
Ale jak jsem psal je to fakt scifi na zasmátí a odlehčení situace.
Ten Mikeš si hraje na chytráka, že jako v případě Pardubic je ve hře pro HCE pouze tabulka..... přitom to tak být nemusí, Dědek když něco chce tak je schopný to zobchodovat, cesty se vždycky najdou. A jestli něco nemám rád, tak je to když se někdo veřejně chvástá tím, že jako má svoje informace, neuvěřitelný tupec.
K tomu Salstenovi ještě...... ono se to nezdá možná, ale on opravdu dostává /na to jak hraje/ velký prostor na ledě, hraje každou přesilovku, hraje na konci power play, včera třeba hrál i prodloužení, kdy třeba Víťa ho nehrál. Za mě je to už na úkor toho týmu, vždyť ten borec nedal ve hře 5 na 5 ještě gól tuhle snahu ho neustále herně resuscitovat a čekat na zázrak moc nechápu. 1140bxl tady opakovaně píše, že postrádá jedno kvalitní křídlo a já s tím souhlasím. Ten útok náš je vcelku sympatický, máme dvě první lajny který jsou schopný dát gól, 4.útok za mě letos fakt TOP, jsou strašně platný, víkendový body teďka jdou v podstatě za nima. Ten třetí útok je ale fakt málo co se týče hry dopředu, Kofroň hraje třeba dobře letos, jezdí, bojuje ale góla prostě nedá, Sapi má ještě čas, Salsten bída, jedno křídlo který by umělo dát gól by se fakt hodilo. V tomhle ohledu fakt čekám do konce ledna nějaký pohyb, některým klukům tady končí smlouva, ne všechny určitě budou chtít, k nějakýmu pohybu v kádru dojde, Každopádně Salstena bych já osobně ukončil, nevím jakou má smlouvu, ale hledal bych cestu jak z toho ven.....
ja si myslim, ze s tim kridlem to musi videt i Kalous. pravda je, ze zatim ten tym boduje a v tabulce je asi na mistech kde bychom ho chteli mit. asi to vypada, ze ten pohyb prijde az s vyhledem na dalsi sezonu.
obecne si myslim, ze nam (pocetne) chybi jeden utocnik. vzdy ti nekdo vypadne a pak to potrebujes doplnit. hracu v SO je sice celkem dost, ale realne odehrat par zapasu v extralize (i po vypadnuti Kupca) muzou tak tri. chci tim rict, ze pokud by sel nekdo pryc, tak musi i nad tuto vymenu prijit jeste jeden utocnik. ono i obrana hraje v podstate v 6, protoze Rulda ma jen par minut, ale tam cekame na Dlapice.
okysliceni kadru - me par psolednich sezon chybela i vcasna reakce managementu. idealni je kdyz privedes harce v okamziku kdy acinas mit pocit, ze ten tym (i kdyz boduje) zacina byt trochu vycichlej. myslim, ze ted ten prosinec je idealni obdobi.
Rikam si, ze je mozna az skoda, ze Kladno je ted na tom tak bidne jestli na 100% vi, ze u nich Tralmaks po sezone konci, mozna by realny trade byl. V jejich situaci by ale byli blazni se ho ted zbavovat. Kazopadne ja bych ho misto Salstena bral
Tralmaks za Salstena je nesmysl, to Kladno nikdy neudělá. Není úplná tutovka, že odejde, ale řekl bych, že je daleko pravděpodobnější, že to je jeho poslední sezóna tam. Proto jsem se tady (a jinde) ptal, jestli ta spekulace úplně utichla. Protože min 2 kluby v Extralize je případně na další sezónu dost chtějí...
Salstena asi nikam nevyměníme, ani on by asi nechtěl v Česku dál působit. A mrzí mě to, ale hokejově si to zatím absolutně nesedlo a toho času dostává prostě dost. Kofroň by potřeboval dávat 5-10 gólů za sezóně s touhle výkonností a měl by to místo ve 3 určitě spíš než třeba Prochy. Ale trochu mě pak mrzí role Ilomäkiho, které hraje dost a jeho vliv na hru je neoddiskutovatelnej. Jenže mu prostě fakt chybí to gólový křídlo. Vim, že to je trochu risk a rozbití lajny + Gigi zase mimo centra, ale lajna Víťa - Artu - Gigi by mi teď docela dávala smysl. Bohužel pak se můžeme bavit o tom, že ta třetí ztratí úplně...
Souhlasím co říkáte. Salsten určitě odejde. Nesedlo si to a prostor opravdu dostal. I na něm je vidět frustrace. Jsem rád, že Patera mu dal šanci a někdy se to nepovede. Myslím si, že nemusíme být zklamání s našima posilama.
Myslím si, že po sezóně odejde Prochazka, Kofron, Kružík.
Patera moc radikální změny v sestavě nedělá.
Šír a Kofffer určitě podepíše. Na Kofferovi jde vidět velka bojovnost a výkonnostně šel nahoru. Šír je nový Vondráček. Redlich. Všichni získávají velké sebevědomí a momentálně to je naše nejlepší formace při 5v5.
Ilomaki ve 3 dava smysl nepřichází o icetime a ty formace jsou vice vybalancovány. Kalous i Patera vidí, kde nás tlačí bota. Myslím si, že někoho určitě přivedeme.
Na hokej.cz dobrej rozhovor se šéfem Sparty o celkovém pohledu na český hokej...přechytralej Lojza si dělá víc a víc nepřátel dobře mu tak !
A knám... 1 křídlo schází to víme...2 za Salstena...- sehnat 2 křídla není jen tak - musí být lepší ne zkouška...Jako kéž by ,ale pochybuju ,že 2 přijdou...a dokud není náhrada je blbost ho pouštět...nikdo ze Sokolova není lepší- Sapi na to ještě nemá...
A nezapomeňte, že Čihař dost pravděpodobně pojede na na 15 dní na MS 20 ..navíc se může někdo zranit a co pak...pustit leda za náhradu a v lize ho nikdo nevyřeší ani náhodou
HCE Majkl: Hele ale to by byla lajna třech centrů, to je za mě nesmysl. Gigi je podle stejně jako Ilo kovanej centr, takže to logicky padlo na Víťu, že ty prkna bude brousit on, nikdy to nehrál a za mě se s tím pere celkem slusně. Salsten je netrejdovatelný, protože jednak ho nebude nikdo chtít, plus i kdyby ho někdo náhodou chtěl, tak to udělá až v okamžiku, kdy se s tím hráčem domluví na další smlouvě. 1140bxl: Souhlas, pokud někoho tady vymění /čekám, že to přijde, i když to teda upřímně v případě toho jednoho hráče to moc nechápu/ tak přijde útočník za útočníka, ale pořád je třeba přivézt ještě jednoho útočníka. Já trochu čekám, že Šenkypl zatřese měšcem a ten tým se v lednu posílí, tzn. mimo to co jsem psal nahoře, by mohl přijít ještě gólový útočník, byť třeba jen do konce sezony, protože Šenkypl to čtvrtfinále fakt chce!
Tralmaks by se mi tady líbil moc, nemyslím si, že to ze strany Varů úplně utichlo ten zájem. Prochy se mi líbí, ale asi bych ho i obětoval, čekal jsem, že půjde ještě o malinko nahoru. Není to úplně jako blbý, zahraje dobrý zápasy, jenže pak jsou zápasy, kdy skoro není vidět. Je určitě lepší než Salsten, do tý lajny zapadá, ale ten Tralmaks by byl produktivnější, navíc umí dát gól..... V tom Kladně ale moc pohybů nečekám, příští sezonu tam určit nebude, ale moc se neví jak to bude, 68 se toho bude chtít podle mě úplně zbavit, plus zase spadnou do baráže, smlouvy se tam budou podepisovat pouze směrem ven....
@Flaksa34. S tím souhlasím, proto jsem psal, že to zase rozhážeš a třetí lajna bude plonková. Jen by prostě Ilo zasloužil trochu jinou lajnu, což by ale Gigi taky zasloužil lepší pravaso. Jediná logika je, že do toho týmu přijde prostě přímo min 1 křídlo. Já bych teda uvítal, kdyby to byly křídla 2 nebo aspoň křídlo a ještě jeden bek, ale možná jsou to přehnaný ambice...
Momentalne mame 2 centry co hrajou kridlo - Salsten a Jiskra. Jiskra to zvlada, ale taky to neni jeho nej pozice. Salsten je mimo a je jen otazka jeho ukonceni ci jineho hrace aby sedel na tribune. u nej bych rekl, ze to neni nasazenim ci moralkou, ale proste si to tady nesedlo. pravda ale je, ze ti vlcaci ze Sokolova taky nejsou o 100% lepsi ...
prosinec-leden neco bude, tak drzme Kalousovi palce...
Komentáře
jinak v posledních utkáních nás drží 4 .lajna . A pokud nezáří první 2 nebo 3 (to se stane každému týmu), je toto nutnost. Ale pořád si stojím za tím , že by to chtělo doplnit kyslík nějakým křídlem.
jo a připojuju se k Flaksovi. Radši k Ilomakimu na křídlo Sapiho než Nora.
Můj pohled
Top - Reunanen, Ilomaki, Šír
Good - Mamčics, Jaks
Mid - Sapoušek, Moravec (nicméně oba mají potenciál růst)
Bad - Salsten, Šalda
Od toho 8 zápasu hraje velmi konstantně a pilně i defensivní části. Dneska dokonce projevil i emoce, jde vidět, že ho to zde i chytlo, dneska dokonce dával fanoušku puk z rozbruslení. Začátku jsem měl z něho pocit jako by zde byl v roli přestupní stanice, ale nyní si klidně troufám říct, že by zde mohl podepsat. Přeci jenom Vary by mu mohli dát takový ten Ruský vibe když tedy tam má klauzuli do KHL
Mamcics začal hrát více do těla, přeci jenom je zde vidět práce Moravce z něho spíše udělat defenzivnějšího obránce. Dneska to posral, ale v posledních zápasech minimum chyb.
Jinak když máš zde 2 borce co jsou pravidelní reprezentanti může sem klidně dorazit další Lotyš nebo Fináček. Viděl jsem jeden shorts, kde Mamcics i Jaks byli spolu a chillovali.
Jedna taková zajímavá scifi myšlenka. Matěl Blumel je celkem dobře stucknutý v Dallasu. Letos se přes něho dostal a zřejmě zabral jeho místo Logan Stankoven (upřímně právem). Zde nastává už takový problém, že když někdo bude na stejné úrovni jako Blumel, ale bude mladší vemou jeho. Nedivil bych se, kdyby se Blumel vrátil do ČR. Největší favorit je PCE, přeci jenom je odchovanec.
ALE? Co takové Karlovy Vary? Tahle myšlenka mě napadla, když jsem sledoval tu výzvu Frodl vs Blumel. Oba působili jako dobří kamarádi a vliv Frodla by nemusel být malý a když se ukáže, že je zde nějaká koncepce, která se snaží zde něco změnit, tak proč ne?
Velký náhled a něco k zasmátí
Už jsem to tu psal dříve, že letos uvidíme jak jim váček s penězi řada borců odmítne začal Kaše a další bude Ondra Beránek.
Ale jak jsem psal je to fakt scifi na zasmátí a odlehčení situace.
obecne si myslim, ze nam (pocetne) chybi jeden utocnik. vzdy ti nekdo vypadne a pak to potrebujes doplnit. hracu v SO je sice celkem dost, ale realne odehrat par zapasu v extralize (i po vypadnuti Kupca) muzou tak tri. chci tim rict, ze pokud by sel nekdo pryc, tak musi i nad tuto vymenu prijit jeste jeden utocnik. ono i obrana hraje v podstate v 6, protoze Rulda ma jen par minut, ale tam cekame na Dlapice.
okysliceni kadru - me par psolednich sezon chybela i vcasna reakce managementu. idealni je kdyz privedes harce v okamziku kdy acinas mit pocit, ze ten tym (i kdyz boduje) zacina byt trochu vycichlej. myslim, ze ted ten prosinec je idealni obdobi.
Salstena asi nikam nevyměníme, ani on by asi nechtěl v Česku dál působit. A mrzí mě to, ale hokejově si to zatím absolutně nesedlo a toho času dostává prostě dost. Kofroň by potřeboval dávat 5-10 gólů za sezóně s touhle výkonností a měl by to místo ve 3 určitě spíš než třeba Prochy. Ale trochu mě pak mrzí role Ilomäkiho, které hraje dost a jeho vliv na hru je neoddiskutovatelnej. Jenže mu prostě fakt chybí to gólový křídlo. Vim, že to je trochu risk a rozbití lajny + Gigi zase mimo centra, ale lajna Víťa - Artu - Gigi by mi teď docela dávala smysl. Bohužel pak se můžeme bavit o tom, že ta třetí ztratí úplně...
Mi je úplně jasný, že to je nesmysl, ale s tim, jak jim tam sportovní management funguje během sezony, bych se něčemu podobnýmu nedivil
Myslím si, že po sezóně odejde Prochazka, Kofron, Kružík.
Patera moc radikální změny v sestavě nedělá.
Šír a Kofffer určitě podepíše. Na Kofferovi jde vidět velka bojovnost a výkonnostně šel nahoru. Šír je nový Vondráček. Redlich. Všichni získávají velké sebevědomí a momentálně to je naše nejlepší formace při 5v5.
Ilomaki ve 3 dava smysl nepřichází o icetime a ty formace jsou vice vybalancovány. Kalous i Patera vidí, kde nás tlačí bota. Myslím si, že někoho určitě přivedeme.
A knám... 1 křídlo schází to víme...2 za Salstena...- sehnat 2 křídla není jen tak - musí být lepší ne zkouška...Jako kéž by ,ale pochybuju ,že 2 přijdou...a dokud není náhrada je blbost ho pouštět...nikdo ze Sokolova není lepší- Sapi na to ještě nemá...
A nezapomeňte, že Čihař dost pravděpodobně pojede na na 15 dní na MS 20 ..navíc se může někdo zranit a co pak...pustit leda za náhradu a v lize ho nikdo nevyřeší ani náhodou
#mamsvezdroje 🤣
Salsten je netrejdovatelný, protože jednak ho nebude nikdo chtít, plus i kdyby ho někdo náhodou chtěl, tak to udělá až v okamžiku, kdy se s tím hráčem domluví na další smlouvě.
1140bxl: Souhlas, pokud někoho tady vymění /čekám, že to přijde, i když to teda upřímně v případě toho jednoho hráče to moc nechápu/ tak přijde útočník za útočníka, ale pořád je třeba přivézt ještě jednoho útočníka. Já trochu čekám, že Šenkypl zatřese měšcem a ten tým se v lednu posílí, tzn. mimo to co jsem psal nahoře, by mohl přijít ještě gólový útočník, byť třeba jen do konce sezony, protože Šenkypl to čtvrtfinále fakt chce!
prosinec-leden neco bude, tak drzme Kalousovi palce...