kanis - v PCE se mu zadny jemno neposere. Pokud mu da Dedek smlouvu na 5 let za dvojnasobek co by dostal tady, proc by Bery okradal svou rodinu? Verim, ze kdyz ten rozdil nebude velikej, tak zustane tady. vzdy mas se zmenou pusobiste naklady jak financni, tak proste fakt, ze menis cele rodine zivot. Za to co pro nas odvedl, si zaslouzi Beranek respekt at uz se rozhodne jak chce.
Flaksa - nemyslis, ze oni s tema smlouvama na rok i tak trochu "cekali" na Kalouse. Nechteli mu ten tym zabetonovat. Ted se ale pan musi ukazat. Bery je priorita a od toho bych rekl se bude odvijet co budeme podepisovat dal. S importama bych rekl, ze taky nemame spatny vyhlidky. Salstena nikdo nechce , Ilomaki je fajn a pokud chce hrat extraligu, tak je to na prodlouzeni. A Tarmo? Myslim, ze pro nas (nebo klub podobny nasemu) exkluzivni zbozi. V lepsim klubu by hral min a dokonce is myslim, ze 2-3x by zahral tak laxne dozadu jak nekdy u nas a jde is sednout na tribunu (tzn. na SPA nebo PCE to podle me neni).
jinak se mi libi, ze Patera s Moravcem zvladli zabudovat Cihare a vic (a lip) hraje Kofron. Osobne bych poslal Eirika do Sokolova a zkusil Sapiho u nej na kridle (nebo Kruzika). neni to idealni (porad chybi ten powerforward), ale dle meho budou hrat lip nez s nim. Fakt jsem presvedcenej, ze tomu tymu chybi malo (golove kridlo). Hracu na doplneni mame v Sokolove taky dost, takze i ta sirka kadru sedi. jen ta hloubka na kridlech pokulhava...
a pak si myslim, ze trochu zapominame si to cele uzit. Jsme po 22. kolech sesti (12 bodu na 13. misto) a hrajeme celkem atraktivni hokej (nevyhravame na 1:0 nebo 2:1 diky Frodovi). navic porad myslim, ze ten tym neni na limitu a ma prostor vykonostne rust.
kolem te sestky prece (realisticky) chceme hrat a kdyz prijde play off, tak si to rozdat na ferovku a se sancema na postup. takze dlouhej kour, nohy na stole a trochu promazat valec...
Víš proč to jméno? Páč kdyby se mu tam nedařilo, což se může stát, tak se tam s tím nemažou. Nemusí mu to sednout. Najednou si uz jen tím že Tě ( vypoví smlouvu kazis jméno, což se děje i v normálním ( nesportovním světě) takže proto. Okrádat rodinu? Neblázni. On určitě rodinu neokrada, je jen tam, kde je mu dobře, a mimo to, i jeho rodině.
Já už to tady jednou zmiňoval, ale není možný, že Salstena dát do Sokolova nemůžeme, protože to nemá smluvně daný? Že by měl něco jako jednocestnou smlouvu v NHL?
Jo a jak tady někdo včera zmiňoval, že největší ( slast?) by byla až uděláme Kometu v předkole. Tak to tak nebude. Páč my předkolo letos hrát nebudeme!!
@kanis kdyz ti nekdo nabidne o 5 mega rocne vic a to po dobu x let a ty to nevezmes, tak jsou to penize, ktere nedas svoji rodine. ted je jeho posledni prilezitost je zabezpecit na zbytek zivota (zhruba dalsich 50 let kdy musis zit z toho cos vydelal a pak investoval). takze otazka je zda mu nekdo nabidne smlouvu level Sedlo/Cervus/Hyka/Sedlak nebo ne. Jsem odsud (a ne z Havl Brodu), celou rodinu mam tady, ale kdyby mi dal nekdo 2x tolik (v takovem meritku), tak jdu i do PCE... v beznem zivote je spousta lidi co jdou delat do Prahy, aby vydelali na navrat sem.
ze je ti nedke dobre (i tvoji rodine) je dulezity a treba kvuli tomu nechas i nejake prachy lezet,ale ne uplnou raketu. to, ze mu nekdo smlouvu vypovi, ho asi nemusi moc trapit, protoze ty prachy dostane. ze utrpi jmeno? nemyslim, ze Hyka je ted nejaky druhorady nebo ma ponicene renome.
ja jen doufam, ze od nas dostane nabidku, ktera je mimoradna pro nas a na urovni klubu jako KOM/Hradec/VIT/MBL. A pak bych to nechal na nem...
@1140bxl tím posledním odstavcem, že mu dáme smlouvu a la KOM/ HK, MB.. atd.. jsem si naprosto jistý, určitě je tu enormní zájem Beryho udržet a btw pokud chceme hrát s těmito týmy nějakou podobnou pozici v tabulce, tak se prostě musíme umět s tímhle poprat, a ty top hráče zaplatit, jinak si tu můžeme vyhlásit soukromě každoroční boj o 10. - 12. flek, bohužel, dneska už i druhá sorta za TRI, SPA, PCE musí vytáhnout z peněženky, pokud nechce hrát druhý housle (třinci to teda letos zatím moc nevychází, ale jak tu bylo řečeno, jeho čas ještě přijde, i já tomu věřim).
Co se tyce smluv, jsem hodne zvedavej. V ciste teoreticke rovine tu pristi rok nemusi byt Bery, Gigi, Tarmo, Ilo ani Jaks takhle kdyz se to napise, tak jdu do mdlob
1140bxl: Hele těžko říct, jestli "jako čekali" na Kalouse. Přeci jen, že tady bude dělat SM se vědělo dost dlouho, kádr skládal Patera s Tobolkou, ale přece v tu chvíli už se vědělo, že Kalous bude SM, tak tam bych čekal, že minimálně museli proběhnout nějaký konzultace.... Jinak souhlas s tím, že co budeme podepisovat dál bude hodně záviset od toho jestli tady a za jakých podmínek podepíše Bery....... Dovolím si malou predikci s těma podpisy ..... Bery - ANO, Jaks - ANO, Tarmo - věřím, že ANO, Gigi - NE, Ilomaki - jsem přesvědčený, že určitě NE!
Kanis: Psal jsem to sem už jednou, Bery není blbej, půjde tam jen když mu dají fakt peníze, roky plus bude určitě chtít mít garantovaný kontrakt /tzn. k vyplacení jako měl Varaďa, proto začal Dědek vymýšlet hovadiny, že porušil smlouvu atp., věřím tomu, že soud vyhraje Varaďa a tahle bublina splaskne/. A ten rozdíl může být fakt velikej, borci nahoře správně píšou, že tady jsou schopný dát Berymu stejný kontrakt co dá Kometa, Bolka atp., ale nejsme schopný mu dát to, co mu nabídne Dědek, a ani by to nebylo správně, protože tady máš úplně jinej budget než kterým disponuje Dědek a pokud by to nebylo třeba tak, že to bude přímo platit Šenkypl a mělo by to mít dopad na skladbu kádru pro další sezony, tak to prostě dobře není. V tomhle kontextu Ti 1140bxl správně píše, že pokud nabídnou Berymu Pardubice jednou tolik, což je prostě realita, tak by okrádal svoji rodinu....
U Ilomakiho bych si přál opak, ale zase má malý dítě, takže tam může být taky tlak od rodiny na návrat do Finska. Tarma bych podepsal hned, Jaks nám zase dělá body v přesilovce…U Grígera bych to spíš viděl jako návrat na Slovensko, ale ve Varech je taky už asi od 16
Gigi se rozhodně nevrátí dom. Protože doma je zde. Upřímně v tom nevidím důvod. Gigi je celkem podceňovaný, ale letos se ukázalo, že je furt platný a leader našeho mužstva.
Ilomaki jsem přijel s rodinou. Poslední 3 roky cestoval napříč Finskem. Celá rodina šla do ČR.
Navíc zatím odehrál toho málo, ale už nyní je velice platný hráč s vítěznou mentalitou. Jde to vidět u těch oslav gólů. Jeho impact do mužstva je přínosem, stačí se podívat jak hrála 2. Formace přesilovky a jak se vrátil tak je to neporovnatelný.
Ilomaki skončí v top 3 bodování u nas. Čekám ještě, že to více rozjede.
Navíc kdyby se nepodepsal Gigi ani Ilomaki tak nemáš dalšího dobrýho centra. Také minimálně jeden z nich na 100. Ja jsem toho názoru, že oba.
Ja jsem samozrejme za podepsani Ilomakiho, ale ocekavam stejny proces jako s Kangou. Za me to bude nas nadprumerny hrac a i tak mu nenabidneme smlouvu.
@Flaksa34 pokud by to dopadlo jak pises s tim prodlozenim, pak v podstate dobra prace od Kalouse.
Obranu by meli v podstate pohromade a prvni brazdu taky. No a centra muze hrat i Jiskra.
S Ilomakim je to trochu o penezich a jeho srovnanim s nasi ligou. Uvidime jak se jeste rozjede, ale mam obavu, ze bys dobreho kridla, to nahoru moc nepujde.
Gigiho by mi bylo lito, ale pravda je, ze vykonostne uz asi neporoste. ale i zkusenost je potreba.
Já budu asi hodně krátkej. Protože nevidím důvod, proč nepodepsat všech 5. Ano, není zaručený, že tu podepíšou, ale i za cenu, že dostanou něco navíc (kromě Jakse, kterej tu smlouvu má dost solidní). Takže se nechám překvapit, ale já doufám, že se minimálně 4 podepíšou i na příští sezónu...
Co se týká Beryho, tak si myslím, že zůstane. Pardubice mu sice můžou nabídnout balík ALE...
Rozhodně nebude hrát první, druhou lajnu takže mu půjde ICE Time razantně dolů. Koncepce v Pardubicích neexistuje a ten tým je hodně rozháraný. Dědek sice dělá smlouvy s dlouhým kontraktem ale u Pardubic nikdy nevíš jestli neskoncis dřív než do kdy máš podepsáno. Každý v dnešní době volí jistotu i na úkor peněz.
Trošku mě fascinuje, jak je každý přesvědčený o tom, že by Bery nemohl hrát v Pardubicích třeba první útok, přitom je to úplně naopak! Je to ideální hráč třeba k Červusovi na křídlo, protože skvěle bruslí a má výborný backchecking, navíc umí dát gól..... že by tam automaticky hrál nějaký třetí čtvrtý útok, tak to rozhodně nevidím. Chápu, že je to taková berlička proč si někteří říkají, že kvůli tomu tam určitě nepůjde, ale za mě to takhle není....
Naprostý souhlas. Bery je ideální hráč k takovým hráčům jako je Červenka. Ubruslí toho spoustu, pořeší obranu, odvede tu tvrdou práci před brankou a ještě když je potřeba je schopný se zapojit do kombinace a nebo dát gól.
Strašně bych si přál aby se ho povedlo udržet, ale je to momentálně horké zboží a pořád jsou tu týmy které můžou nasypat balík a tam my nemáme šanci uspět. Musíme myslet i na to že potřebujeme těch smluv na příští rok uzavřít minimálně deset a i to nás bude něco stát.
Uvidime. Myslím že od nás dostane nadstandardní nabídku, ale záleží jestli ho budou chtít zlanařit bohatší kluby. Jak tu už zaznělo. Mně nabídnout jinde o půl míče víc měsíčně, tak neřeším nic a jdu, když vím že do pěti až deseti let budu končit kariéru a padnu na nějaký průměrný plat.
Já bych to nechal být to s tím Berym. Je miliarda prognóz, miliarda úvah, ale jen sám Bery se rozhodne. Já osobně jsem toho názoru, že zůstane, i kdyby z nebe padali hovna s háčkama. Toť můj názor, každý máme ten svůj,a tak je to správě. Kvůli tomu vznikají i tyhle debaty. Je to fajn.
Komentáře
Flaksa - nemyslis, ze oni s tema smlouvama na rok i tak trochu "cekali" na Kalouse. Nechteli mu ten tym zabetonovat. Ted se ale pan musi ukazat. Bery je priorita a od toho bych rekl se bude odvijet co budeme podepisovat dal. S importama bych rekl, ze taky nemame spatny vyhlidky. Salstena nikdo nechce , Ilomaki je fajn a pokud chce hrat extraligu, tak je to na prodlouzeni. A Tarmo? Myslim, ze pro nas (nebo klub podobny nasemu) exkluzivni zbozi. V lepsim klubu by hral min a dokonce is myslim, ze 2-3x by zahral tak laxne dozadu jak nekdy u nas a jde is sednout na tribunu (tzn. na SPA nebo PCE to podle me neni).
jinak se mi libi, ze Patera s Moravcem zvladli zabudovat Cihare a vic (a lip) hraje Kofron. Osobne bych poslal Eirika do Sokolova a zkusil Sapiho u nej na kridle (nebo Kruzika). neni to idealni (porad chybi ten powerforward), ale dle meho budou hrat lip nez s nim. Fakt jsem presvedcenej, ze tomu tymu chybi malo (golove kridlo). Hracu na doplneni mame v Sokolove taky dost, takze i ta sirka kadru sedi. jen ta hloubka na kridlech pokulhava...
kolem te sestky prece (realisticky) chceme hrat a kdyz prijde play off, tak si to rozdat na ferovku a se sancema na postup. takze dlouhej kour, nohy na stole a trochu promazat valec...
Víš proč to jméno? Páč kdyby se mu tam nedařilo, což se může stát, tak se tam s tím nemažou. Nemusí mu to sednout. Najednou si uz jen tím že Tě ( vypoví smlouvu kazis jméno, což se děje i v normálním ( nesportovním světě) takže proto. Okrádat rodinu? Neblázni. On určitě rodinu neokrada, je jen tam, kde je mu dobře, a mimo to, i jeho rodině.
Já už to tady jednou zmiňoval, ale není možný, že Salstena dát do Sokolova nemůžeme, protože to nemá smluvně daný? Že by měl něco jako jednocestnou smlouvu v NHL?
ze je ti nedke dobre (i tvoji rodine) je dulezity a treba kvuli tomu nechas i nejake prachy lezet,ale ne uplnou raketu. to, ze mu nekdo smlouvu vypovi, ho asi nemusi moc trapit, protoze ty prachy dostane. ze utrpi jmeno? nemyslim, ze Hyka je ted nejaky druhorady nebo ma ponicene renome.
ja jen doufam, ze od nas dostane nabidku, ktera je mimoradna pro nas a na urovni klubu jako KOM/Hradec/VIT/MBL. A pak bych to nechal na nem...
Dovolím si malou predikci s těma podpisy ..... Bery - ANO, Jaks - ANO, Tarmo - věřím, že ANO, Gigi - NE, Ilomaki - jsem přesvědčený, že určitě NE!
Uvidíme, s čím Kalous vyrukuje
Ilomaki jsem přijel s rodinou. Poslední 3 roky cestoval napříč Finskem. Celá rodina šla do ČR.
Navíc zatím odehrál toho málo, ale už nyní je velice platný hráč s vítěznou mentalitou. Jde to vidět u těch oslav gólů. Jeho impact do mužstva je přínosem, stačí se podívat jak hrála 2. Formace přesilovky a jak se vrátil tak je to neporovnatelný.
Ilomaki skončí v top 3 bodování u nas. Čekám ještě, že to více rozjede.
Navíc kdyby se nepodepsal Gigi ani Ilomaki tak nemáš dalšího dobrýho centra. Také minimálně jeden z nich na 100. Ja jsem toho názoru, že oba.
Obranu by meli v podstate pohromade a prvni brazdu taky. No a centra muze hrat i Jiskra.
S Ilomakim je to trochu o penezich a jeho srovnanim s nasi ligou. Uvidime jak se jeste rozjede, ale mam obavu, ze bys dobreho kridla, to nahoru moc nepujde.
Gigiho by mi bylo lito, ale pravda je, ze vykonostne uz asi neporoste. ale i zkusenost je potreba.
Uvidime...
Rozhodně nebude hrát první, druhou lajnu takže mu půjde ICE Time razantně dolů. Koncepce v Pardubicích neexistuje a ten tým je hodně rozháraný. Dědek sice dělá smlouvy s dlouhým kontraktem ale u Pardubic nikdy nevíš jestli neskoncis dřív než do kdy máš podepsáno. Každý v dnešní době volí jistotu i na úkor peněz.
Moje řeč 🙏👍
Od 41. minuty řeší Beryho
Naprostý souhlas. Bery je ideální hráč k takovým hráčům jako je Červenka. Ubruslí toho spoustu, pořeší obranu, odvede tu tvrdou práci před brankou a ještě když je potřeba je schopný se zapojit do kombinace a nebo dát gól.
Strašně bych si přál aby se ho povedlo udržet, ale je to momentálně horké zboží a pořád jsou tu týmy které můžou nasypat balík a tam my nemáme šanci uspět. Musíme myslet i na to že potřebujeme těch smluv na příští rok uzavřít minimálně deset a i to nás bude něco stát.
Uvidime. Myslím že od nás dostane nadstandardní nabídku, ale záleží jestli ho budou chtít zlanařit bohatší kluby. Jak tu už zaznělo. Mně nabídnout jinde o půl míče víc měsíčně, tak neřeším nic a jdu, když vím že do pěti až deseti let budu končit kariéru a padnu na nějaký průměrný plat.