HCE Fórum

1384385387389390600

Komentáře

  • Šik příští rok KV/Sokolov
    V Sokolově bychom měli mít jednu lajnu, to je důvod proč tam jde Mariška
    Tak aspoň víme proč se třeba podepisuje Kofroň a bude následovat Kružík
  • Pone
    Chápu že ten trejd teď nedává absolutně smysl. Doufám že ho doceníme třeba za dva roky
  • https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-tipsport-extraliga/355754/pardubicky-talent-koffer-drazdi-mazaky-obcas-rvou-ze-mi-urvou-kosik.html

    Na tenhle rozhovor si pamatuji když vyšel. Říkal jsem si, že ten kluk si chce udělat kariéru na tom, že bude jen drzej...
    Pokud ho otevřete, mrkněte se na tabulku 🙂
  • No nevim no.
  • Na twitteru pardubický brečeli, jak to byl likvidační zákrok, jsem slepej, nebo vidim normální faul na 2 minuty? Nechápu...
  • Mimochodem Budějovice bez bodu - to ofiko znamená jisté play-off pro nás?
  • nejsem si jist, je to 2:1 na zápasy pro nás, takže při výhře Kladna by to bylo 2:2. 
  • A pravda, jeste to Kladno vlastne, no kazdopadne jsme uz hodne blizko
  • Koukám po 25 letech na finále z Nagana, a nechapu jak mohlo Rusakum projít tolik faulů.
    Já na to koukal v Puppu mezi hromadou Rusaku, ale tohle jsem už zapomněl.
  • nekoukal jsem, ale lidi od hokeje, jak komentátoři, tak třeba Hejduk říkali, že by většina zákroků dnes neprošla
  • Ono v té době se nepiskalo spousta zákroků hokejkou. V jednu chvíli tam Jágr taky jel přes celou třetinu zavěšený za Rusákem jak za vláčkem a vyloučený byl až za to že oplacel když se po něm Rusak ohnal.
    V tomhle zápase ale Kanadský rozhodčí naprosto ignoroval jakýkoli faul Rusáků. Jágr tam dostal loktem do hlavy z rozjezdem, hakovani hráče co jede sám na branku tak že ho až zastaví, hokejka v obličeji a minimálně další 4 podobné zákroky, některé i přímo před rozhodčím a nic
  • Tak Dlapa nakonec mimo 2 zápasy, 1 Ujčíkovina a další jednozápasový trest obdržel automaticky za dosažení čtyřicetibodové hranice z vyšších trestů.
  • tak zapasy z Nagana jsem si dal taky (nejen finale). je pravda, ze se faulovalo daleko vic, ale ja musim rict, ze mne se obecne ten hokej strasne libil. nepripadalo mi to tak splaseny jak dnesni hokej, ktery je rychlejsi a prijde mi, ze vic na nahodu. ono to mozna bude i sirkou kluziste. kdyz jsem koukal na utkani s kanadou, tak byla radost koukat na brusleni, vedeni puku hracu jako gretzky nebo shanahan. stejne nasi..
    no a nejvic vtipny je, ze ten jagr hraje s podobnou rychlosti (spis pomalejsi) a prehledem i s dnesnima poplasnaka...  
  • Střiteský na další rok + rok opce, snad najde i tu ofenzivní formu :)
  • Bomby k tyči: Motame se kolem Frodla (JPP) a Lukeš byl na ceste do Finska?

    Priznam, ze par kachen kolem gólmanů jsem slysel a jedno jmeno i v intenzivni fazi jednani, ale nic kolem tohohle - vi nekdo vic?
  • Co si budem - dobrej golman, stabilni, co podrzi, by se nam sakra hodil
  • To by z Frodla neměl @Skopec moc velkou radost. To je vždycky jmén co od něj dostane když proti nám chytá 😁
  • Kdyby přišel nějakej kvalitní golman + Habal, bude to fajn, ale moc tomu nevěřím :/
  • https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/karlovy-vary-hokej-nove-vedeni-zdenka-machackova-simankova.A230223_165344_hokej_ald&h=8DB0B04039C77625795AB0F94A7ACC5E

    Poměrně zajímavej článek nebo spíš rozhovor s naší novou manažerkou. Měl by být odemknutý, snad to bude fungovat.
  • Nejde. Mohl bys to prosím zkopírovat?
  • 1
    Vyzkoušet Premium
    Můj účet
    iDNES.cz
    /
    SPORT

    Hokej
    Extraliga
    NHL
    MS do 20 let
    MS v hokeji 2023
    Evropské ligy
    První liga
    Reprezentace
    Zdenka Macháčková Šimánková, generální manažerka hokejistů Karlových Varů.
    7
    Zdenka Macháčková Šimánková, generální manažerka hokejistů Karlových Varů. | foto: Kateřina Pelikánová/HC Energie Karlovy Vary
    Ať jsou Vary jako Washington! Přehlížený klub má ke špičce přiblížit žena
    Jan Daněk Jan Daněk
    před 2 hod 1
    Celý článek je běžně jen pro členy
    Blahopřejeme, tento článek vám někdo otevřel.
    Aktivovat členství
    Její syn se snaží povznést hokej na Islandu. Současný manžel zase založil a řídí Lenochodí ligu pro amatéry v Praze. I ona se rozhodla řádně zapojit do ledové branže. „Po třiceti letech jsem byla ubitá prací v korporátech,“ vysvětluje Zdenka Macháčková Šimánková (54). Už měsíc pracuje jako generální manažerka Karlových Varů.

    Patří k postavám ztělesňujícím přeměnu zavedeného extraligového klubu, který už navštívil i nově zvolený prezident Petr Pavel. Po generální manažerce Sparty je navíc v českém hokeji další ženou v exponované funkci.

    „Nezvyk to pro mě není, vždy jsem pracovala zejména v mužských kolektivech. Jde o to, zda má žena co nabídnout a chce se prosadit. Nejsem zastánkyně nějakých kvót,“ poví Macháčková Šimánková. „Jako větší handicap spíš vnímám, že nejsem zdejší.“

    Capitals se z přehlížené a nezajímavé značky vypracovali v šampiony NHL, na které je doma vždycky plno. Vary se nacházejí na začátku podobné cesty.
    Pochází z jižní Moravy. Přes třicet let ale žila v Praze, kde také studovala a postupně plnila životopis zajímavými manažerskými pozicemi. Pracovala pro Eurotel, TV Nova, Mall Group nebo naposledy kapitálový fond Reflex Capital. Zastávala i pozici zástupkyně ředitele na Vyšší odborné škole publicistiky.


    Zdenka Macháčková Šimánková, nová generální manažerka hokejových Karlových Varů.
    Mezitím trávila energická dáma spoustu času na pražských zimácích, kam vozila syna Martina. Nejprve na Spartu, pak na Zbraslav. Potomek později studoval a hrál v Severní Americe, loni v létě se po pobídce jednoho švédského kouče dostal na Island. V Reykjavíku hraje za Fjölnir, kde zároveň cepuje beky.

    Hokejisté Karlových Varů, obránce Ondřej Dlapa a brankář Vladislav Habal při skrumáži v brankovišti
    Zdenka Macháčková Šimánková, generální manažerka hokejistů Karlových Varů.
    Zdenka Macháčková Šimánková, nová generální manažerka hokejových Karlových Varů.
    Autor gólu Daniel Kružík (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Karlových Varů.
    7 fotografií
    Páteční večery zase Macháčková Šimánková vypomáhala manželovi Zdeňkovi, který organizuje soutěž pro hokejové hobbíky. Sportovní vášeň a stereotyp v práci jí vnukly myšlenku, že by k ledu přesídlila natrvalo. Obzvlášť když na ni koncem minulého roku opakovaně vyskakoval na sociální síti LinkedIn inzerát z Karlových Varů.

    Vřídlo a procházky? Není čas

    Vary hrály od „naganské“ sezony v nejvyšší soutěži. Na jaře 2008 se dostaly do finále, v následujícím ročníku už slavily titul. Ve stejném roce se klub přemístil do nové multifunkční haly. Od té chvíle Energie neoslňuje. Spíš přežívá, na rok i sestoupila z extraligy.

    Její dlouholetý majitel a podnikatel Karel Holoubek v regionu těžko sháněl další sponzory a silné partnery. Nejednou se snažil prodat extraligovou licenci. Naposledy loni v létě. Místo extraligových práv nakonec předal velení.


    Autor gólu Daniel Kružík (uprostřed) se raduje se spoluhráči z Karlových Varů.
    Od loňského léta vlastní miliardář Dušan Šenkypl 43 procent klubu, sedmiprocentní podíl má jeho kamarád a podnikatel Daniel Tobolka. Macháčková Šimánková představuje další z nových tváří klubu. Uspěla ve výběrovém řízení a v lednu zaujala uvolněné místo po Miroslavu Vaňkovi, který klub vedl dlouhých 32 let.

    I proto teď sedí v karlovarské kanceláři, usrkává kávu z hrníčku s logem Energie a vykládá: „Pořád se ještě rozkoukávám. Jedna z podmínek byla přestěhovat se, což už jsem splnila.“

    Manažer Vaněk končí po 32 letech ve vedení hokejových Karlových Varů


    Nová manažerka ještě nenavštívila promenádu, známé Vřídlo nebo prostory, v nichž se pravidelně koná oblíbený filmový festival. Nebyl čas. „Náš doktor Budín mi už říkal, že večer kouká, jak se v kanceláři ještě svítí. Myslel si, že asi zapomněli zhasnout, ale to já tu pořád sedím a pracuju,“ líčí pobaveně Macháčková Šimánková.

    Do dvou let v první šestce

    Schůzky se zaměstnanci, fandy, ředitelem extraligy, sponzory či zastupiteli města, které v hokejovém klubu vlastní čtyřicetiprocentní podíl. K tomu poznává místní i jejich vzájemné vztahy. Podobné zapojení do chodu klubu v rozjeté sezoně je výzvou i pro zkušeného funkcionáře. „Mám oporu ve zkušenosti a kontaktech pana Trubače. On je velký patriot,“ vyzdvihuje manažerka prezidenta klubu.

    Vybíráte moderní a efektivní stínění pro váš dům?

    Macháčková Šimánková se jen neseznamuje, ale dala se do díla.

    Snaží se zefektivnit fungování v kancelářích. Zaštiťuje tvorbu kádru na příští sezonu. Hodlá vytvořit pozici hlavního skauta. Ten bude mít k ruce také kolegu, který kromě vyhledávání hráčů přibere pozici analytika.


    Zdenka Macháčková Šimánková, generální manažerka hokejistů Karlových Varů.
    „Snažíme se nastavit koncepci, jak mít optimálně roztažené sítě, abychom se včas dostávali k zajímavým hráčům z juniorky, extraligy nebo zahraničních soutěží,“ nastiňuje nová GM. „Jsem také mile překvapena, jak se ve Varech pracuje s mládeží. U týmů je skvělý mix profesionálů, poloprofesionálů i srdcařů-dobrovolníků.“

    Dokládají to současné výsledky. Dorostencům z Varů patří v extralize třetí příčka, junioři jsou v nejvyšší soutěži druzí. Pro klid v práci je však nejpodstatnější, že karlovarskému áčku se přes podzimní rozpaky vyhnuly starosti s udržením. „V nadcházející sezoně chceme být ve druhé třetině tabulky a pro ročník 2024/2025 chceme dostatečně silný tým, aby se pohyboval do šestého místa,“ vytyčuje Macháčková Šimánková s tím, že v příští sezoně musí naplnit rozpočet 115 milionů korun.

    „Řízení hokejového klubu nevede k významnému zisku. Mým úkolem je především postavit rozpočet, aby klub dál nešel do ztrát.“


    Maskot, roztleskávačky a show

    K plnění pokladnice mají přispět i drobnosti, které by mohly napomoci k většímu zaplnění tribun. Ostatně ve Varech evidují po Mladé Boleslavi nejnižší domácí návštěvnost – divácký průměr činí 3 353.

    „Chceme být pro fanoušky a rozumět jim. A chceme trochu omladit. Prvním poznáním bylo, že máme věrné, ale starší publikum. Přitom kousek od stadionu vidím plná parkoviště rodin s dětmi, které jezdí na plavání nebo do haly míčových sportů. Potenciál mladých k hokeji by tady byl.“

    „Taky nemáme maskota, leží vypelichaný ve skladu. Na scénu půjde nový, v plánu jsou i roztleskávačky. Vzorem může být Sparta, která má produkci k zápasu dobře zvládnutou.“


    Michal Řepík střílí na Štěpána Lukeše.
    „Sjízdnost na utkání také není optimální. Chceme jednat s municipalitami. Nabídnout vstupenky i v menších vesničkách, ať se lidé přijedou podívat a poznají atmosféru a emoce v zaplněné aréně. Chceme v regionu bavit lidi a rozšiřovat se. Pomáhá v tom i náš skvělý fanklub.“

    Ač se to na první pohled nezdá, přehlížený extraligový klub má sportovně docela šmrnc.

    zavřít ×

    Z Varů pravidelně proudí jedinci na reprezentační srazy.

    Nemine je předkolo play off, kde mohou překvapit.

    V posledních týdnech prodloužily kontrakty opory Beránek, Plutnar či Rachůnek.

    Stoupající význam Varů v soutěži ilustruje i minulý týden, kdy před extraligovým zápasem se Spartou pozdravil hokejisty při návštěvě Karlovarského kraje nedávno zvolený prezident Petr Pavel. I v tom měla prsty nová GM. A se svými spolupracovníky se řádně zapotila.


    Nově zvolený prezident Petr Pavel vhodil slavnostní buly před zápasem Karlových Varů se Spartou.
    Pavlův tým si po volební kampani a před nástupem na Hrad vybíral týdenní volno. „Až v pondělí v pět hodin odpoledne nově zvolený prezident potvrdil, že se mu nápad líbí a ve středu dorazí,“ líčí Macháčková Šimánková. Za jediný den se vyjednávaly náležitosti s APK, prezidentovou ochrankou i Spartou. „Přál si fair play, takže při buly měl naši i soupeřovu šálu.“


    V hokejovém království se Pavel setkal s politickou reprezentací i vedením klubu. Do kabiny už nestihl zavítat, vhodil čestné buly a pádil dál.

    Dojem ze vzácné návštěvy jen kazilo, že se při ceremonii na ledě nedočkal vřelého přijetí, ale i pískotu. Ostatně s kritikou a výtkami se setkává i Macháčková Šimánková.

    Na hokeji pískali, s lidmi skoro nemluvil. Pavel se vydal do „Babišova“ kraje


    „Vždycky se najdou hejtři, kterým něco vadí. Třeba že jsem ženská. Jen se podívejte na sociální sítě. Občas si je prohlédnu, ale mnohdy je to ztráta času,“ prohodí.


    Uzavřená soutěž jako NHL?

    I tak vypadá důvěrnější poznávání hokejového prostředí v praxi. Karlovarská dáma by si o tom kupříkladu ráda popovídala s generální manažerkou Sparty Barborou Snopkovou Haberovou, s níž by se chtěla seznámit.

    Paní Sparta - žena v mužském světě. Negativní reakce zatím nevnímám


    Ostatně rovněž s dalšími šéfy extraligových týmů má o čem jednat. „Budu v pozici, kdy chci nejprve naslouchat. Co se týče našich zájmů, majitel by byl nakloněn, aby se extraliga po vzoru NHL nebo jiných soutěží uzavřela,“ naznačuje Macháčková Šimánková.

    „Otázkou je, kolik klubů by mělo stejný názor a zda to vůbec půjde prosadit. Přinášíte kapitál a uzavření dává možnost kontinuity. Pokud se sestoupí, je evidentní, že kapitál může zmizet a úsilí se zpřetrhá.“


    Hokejisté Karlových Varů, obránce Ondřej Dlapa a brankář Vladislav Habal při skrumáži v brankovišti
    S majiteli klubu ve středu odletěla na pracovní návštěvu do Washingtonu. „Uvidíme nejen zápasy Capitals, ale budeme mít i exkurzi po všech odděleních Capital One Areny, ve které taky hraje NBA basketbalový klub Wizards,“ přibližuje.

    Když padne otázka, zda by Vary mohly v budoucnu fungovat jako Washington, generální manažerka se jen usměje. „To je ideální případ propojení,“ říká a sní dál: „Pokud by se povedla navázat jakákoli spolupráce, byl by to pro nás skvělý přínos. Přineslo by to zkušenosti a know-how z velké soutěže přímo do Varů.“

    Mimochodem, Capitals se z přehlížené a nezajímavé značky vypracovali v šampiony NHL, na které je doma vždycky plno.

    Vary se nacházejí na začátku podobné cesty.

    Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele.
  • Zkopíroval jsem text, ale možná tam zůstal i text co byl u fotek
  • Super, byl jsi rychlejší než já. Díky. :)
  • Taky nemáme maskota, leží vypelichaný ve skladu. Na scénu půjde nový, v plánu jsou i roztleskávačky.

    jo, to jsem si všiml, že Karlos zmizel. Byl bych rád, kdyby varan zůstal naším maskotem a nevymýšlel se nový. Co se týče roztleskávaček - to už tu jednou bylo a opravdu mi nechybí.
  • Děkujeme!
  • No dokud při vlastních přesilovkách budeme dostávat góly, tak body nebudou
  • Sparta zvyšuje na 2:0 proti Kladnu. Pokud udrží, tak máme předkolo, ale souhlasím, že body jsou třeba, aby jsme zkusili být nejhůř 8. a začínat doma
Abys mohl komentovat, musíš být přihlášený nebo registrovaný.

Ahoj cizinče!

Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.

Top Posters